На ринку США з’явилася «безслізна» цибуля

На виставці PMA Fresh Summit, яка нещодавно пройшла в США, серед інших новинок був представлений перший в штатах сорт «безслізної» цибулі Sunions ТМ. Цей сорт був отриманий в результаті 30-ти річної наукової та селекційної роботи.

Найкращі сорти цибулі замовляйте тут. Фермерське господарство «Нита Плюс» гарантує високу якість посівного матеріалу, 100% проростання, а також привабливі гуртові ціни.

Він цікавий тим, що в процесі зберігання гострота цибулі не збільшується, як це зазвичай буває з сортами для тривалого зберігання, а знижується. Дану цибулю було створено селекціонерами фірми Bayer традиційними методами. Ця солодка цибуля придатна для тривалого зберігання.

Як відомо, сльозотечу викликають леткі сполуки, які надходять в повітря в процесі різання цибулі. У інших сортів і гібридів вміст цих сполук стабільний протягом усього періоду зберігання, але у цибулі Sunions вміст цих сполук з часом знижується в результаті їх розпаду, смак цибулі стає солодшим і ніжним, а його консистенція поліпшується.

Перш ніж оголосити Sunions «безслізною» цибулею, були проведені спеціальні дослідження і випробування в лабораторіях Bayer, а також університету штату Огайо. Примітно, що в цих випробуваннях брали участь і групи споживачів, яким пропонували самим різати і дегустувати овоч.

Одночасно дослідники визначали, наскільки новий сорт подобається споживачам. Група професійних дегустаторів в суворій відповідності зі спеціальним протоколом оцінила смак і властивість «не викликання сліз», також проводилися лабораторні дослідження вмісту летких з’єднань.

За словами представника виробників цеї цибулі, продукція надходить у продаж лише після того, як вона досягла необхідних органолептичних показників відповідно до протоколу їх оцінки. Саме це дозволяє відрізнити новий продукт на ринку і зробити його впізнаваним для споживачів.

Цього року новий сорт вперше пропонується в США в роздрібній торгівлі, для його просування розроблений спеціальний маркетинговий план, що включає рекламу в соціальних мережах з повною інформацією та зазначенням точок продажів.