Створено автономний робот для акваріумних рибок

Якщо у вас є собака або кішка, ви можете стежити за своїм вихованцем за допомогою спеціальної камери, навіть перебуваючи далеко від будинку. Однак, що робити, якщо у вас є рибки? Саме для рибок зараз створюється самохідний очисний пристрій MOAI, який має вбудовану HD-камеру, що дозволяє крадькома підглядати за рибою в різних частинах акваріума, коли ви не можете зробити цього особисто.

Отож, незабаром на ринку варто очікувати появи унікального в своєму роді приладу для акваріума - робота з очищення акваріумного скла від бруду і водоростей MOAI. Крім свого основного призначення даний прилад дозволяє також проводити невпинний відеоконтроль всього, що відбувається в акваріумі.

MOAI має досить новаторський вид. Весь корпус виконаний з гладкого пластика і має круглу форму. По периметру корпусу вбудовано світлодіодне кільце, яке надає роботу ще більш футуристичного вигляду, роблячи його абсолютно не схожим ні на одне інше акваріумне обладнання. Робот комплектується спеціальним кільцевим магнітом, призначеним для очищення внутрішніх поверхонь скла акваріума від водоростей. У прилад вбудований літій-іонний акумулятор, який заряджається через спеціальний роз’єм, розташований на корпусі пристрою.

Принцип роботи пристрою подібний до того як це роблять за допомогою 2-х магнітів один з яких розміщується з зовнішньої сторони скла, а інший із закріпленим на ньому миючим елементом з внутрішньої сторони. Таким чином переміщаючи зовнішній магніт по поверхні скла, внутрішній магніт буде повністю повторювати його шлях і тим самим очищати внутрішню частину скла від забруднень.

Робот MOAI виконаний у формі кільця і ​​зроблено це було в першу чергу для того, щоб вбудувати в нього (в ту частину, яка знаходиться зовні акваріума) спеціальну бездротову камеру, яка дозволяє знімати відео і робити знімки з дуже близької відстані.

Робота можна запрограмувати на очистку певної ділянки скла акваріума або ж він самостійно здатний просканувати акваріум і незабаром очистити його. У будь-який час можна зробити знімок того, що відбувається з обраної позиції і навіть передати відео в HD якості.

MOAI здатний працювати через хмарний сервіс і будучи підключеним до Інтернету можна повністю управляти всіма його параметрами. Ознайомившись з усіма характеристиками очищувача MOAI можна спрогнозувати його популярність в майбутньому. Найцікавішою функцією даного пристрою є можливість робити фото і відеозйомку всіх підводних мешканців перебуваючи практично в будь-якій точці Землі.

Незабаром планується запустити кампанію зі збору коштів для випуску очищувача MOAI. Очікується, що за попереднім замовленням його вартість складе 100 USD, при цьому в роздрібній мережі ціна пристрою буде 299 USD.