Атмосферно і затишно: як вписати камін в інтер’єр

Камін мимоволі притягує до себе погляди і стає центральним елементом, навколо якого збираються інші предмети, створюючи гармонійний інтер'єр. Розповідаємо, як його розташувати в апартаментах, щоб він не вибивався із загального стилю.

Тепло, романтично, эстетично, экономично: всем советую такой камин от https://artkamin.ua, только в этом интернет-магазине самый широкий ассортимент электрических, газовых, и биокаминов на любой вкус и кошелек.

І хоча цей елемент все ще розглядають як певний атрибут розкоші, проте не варто забувати про те, що камін здатний зробити будинок теплішим, а інтер’єр - затишнішим. Дизайнери стверджують, що можна гармонійно вписати каміни в будь-який стиль - все залежить лише від вашого власного сприйняття і вільного простору. Якщо ви поки не зважилися на покупку даного предмета, то надихніться нашої підбіркою.

Ближче до природи

Якщо вам подобається все натуральне, тоді зверніть увагу на природний камінь, який можна використовувати при оформленні каміна. У цьому випадку натуральний матеріал допоможе виділити камін і створить відчуття, що ви перебуваєте в затишному заміському будинку. Такі каміни не підходять для сучасних інтер’єрів, але вельми непогано виглядають в «простих», сільських апартаментах.

Сучасний дизайн

Подібні каміни можна використовувати в якості оригінального акценту, адже за рахунок своїх незвичайних і інтригуючих форм і конструкцій вони перетворюють будь-яке приміщення в дизайнерський шедевр. Тому подібні конструкції (виглядають вони настільки незвично, що мало нагадують звичайні каміни) відмінно впишуться в будь-який стиль і стануть родзинкою вашого інтер’єру.

Підвісні варіації

Даний тип каміна відрізняється гнучкістю і, на відміну від традиційних, має компактні габарити, а значить, підходить для невеликих приміщень. Його можна підвісити до стелі, тим самим повністю змінивши зовнішній вигляд кімнати або заміського будинку. «Повітряний» камін розміщують навіть в центрі приміщення, воно тільки виграє від такого дизайнерського ходу.
Металеві конструкції

Даний вид камінів є дуже популярним, хоча дизайнери попереджають, що інтегрувати його в інтер’єр буває дуже важко. Однак якщо ваша квартира оформлена в стилі лофт, тоді подібна конструкція впишеться ідеально і стане своєрідним завершальним акцентом.


Вся справа в перегородці

Каміни, вбудовані в перегородку, останнім часом набувають все більшої популярності. Якщо у вас студія (ми не беремо до уваги малогабаритні квартири) і є де розвернутися, тоді спробуйте зонувати простір так само, і ви побачите, наскільки комфортніше і затишніше стане квартира.

Кутові форми

Більшість людей вважають за краще урізноманітнити інтер’єр і позбутися від нудних, на їхню думку, кутів. Якщо ви в їх числі, тоді придивіться до кутових камінів, які здатні перетворити будь-яку кімнату і заповнити порожній кут.

Скандинавський стиль

Дані каміни, що відрізняються простотою, бувають різних конструкцій і форм. Ідеально впишуться в скандинавський стиль і мінімалізм.