Sauna Gondola - дивовижна сауна над вершинами гір

У Фінляндії, на курорті Юллас, придумали сауну в кабіні гірськолижного підйомника. Кому прийшла така думка в голову, не відомо, але ідея, погодьтесь, досить цікава. Sauna Gondola розташовується у звичайній стандартній кабіні, яка зовні і всередині обшита деревом. Вікна в цій кабіні темні, матові, крізь них не видно того, що відбувається всередині, але відмінно видно, що твориться зовні.

У цій сауні є невеликий «передбанник», де розміщується необхідне обладнання. Крім стандартних дверей, якими оснащені подібні кабіни, є ще одні двері, які закриваються герметично.

Усередині кабіни розміщені дві дерев’яні лавочки. На підлозі, як і належить, лежить гумовий килимок. З однієї зі сторін знаходиться теплова гармата, яка і створює температурний режим. Гармата спеціально відокремлена дерев’яними перилами. У кабіні є пульт, за допомогою якого можна регулювати температуру, що видається тепловою гарматою. А от власникам такого незвичного закладу хотілось би порекомендувати купити електрокаменку в інтернет-магазині «Luchesk», з таким обладнанням можна добитися найбільш оптимальної для сауни температури.

Головною фішкою цієї кабінки-сауни є чотири вікна, через які можна милуватися на чудові пейзажі, що пропливають внизу.

Заходять сюди люди після того, як відвідають звичайну сауну. Вона розташовується неподалік. Після того, як люди побувають у звичайній парній, вони виходять звідти розпарені і не боятися замерзнути, поки чекають прибуття Sauna Gondola. Багато лижників, які не знають про її існування, бувають дуже здивовані, побачивши напівголих людей, які чекають посадки в гондолу. Поїздка в такій сауні триває всього кілька хвилин, але і за цей час відвідувачі встигають розпаритися по-справжньому.

Неподалік від кінцевого майданчику, куди прибуває Sauna Gondola, знаходиться джакузі, наповнена гарячою водою. Тут в оточенні снігів розташовуються термальні джерела. Щоб голова не мерзла, пропонується відвідувати джакузі в шапці, оскільки холоди в Фінляндії бувають серйозні.

Вартість відвідування Sauna Gondola не маленька. Один сеанс, що включає в себе перебування в звичайній сауні, чотири кола в сауні-гондолі і перебування в джакузі, коштує 1350 євро. Однак це не зупиняє любителів лазень і саун. Щодня користуються цим «атракціоном» понад п’ятдесят осіб. Працює Sauna Gondola з ранку і до пізнього вечора, вночі підйомники не функціонують. У денні години бажаючих покататися в такій сауні досить багато, знаючі люди рекомендують робити це або з ранку, або ввечері.