Тонкощі вибору і догляду за тефлоновим посудом

Посуд, особливо сковорідки, з тефлоновим покриттям зараз широко використовується завдяки його чудовим експлуатаційним якостям. Такий посуд має приємний зовнішній вигляд, а його використання дозволяє готувати їжу з меншою кількістю олії. Тефлон - екологічно чистий матеріал, а якість їжі, приготовленої в посуді з тефлоновим покриттям, висока.

Продукція чеського виробника Tescoma знаходить все більше прихильників на вітчизняному ринку. І це не дивно, адже переваги цих сковорідок, каструль, столових наборів, іншого кухонного начиння по достоїнству оцінили українські газдині. А в інтернет-магазині http://tescoma-ukraine.com.ua/ ви можете придбати оригінальний посуд Tescoma по найкращій вартості.

Якість і ціна тефлонової сковороди залежать від того, що знаходиться під покриттям. Найчастіше це алюміній, який має теплопровідність в 4 рази вищу за чавун, і в 13 разів за нержавійку. Цей показник дозволяє заощадити на часі і електроенергії, особливо тим, у кого електричні плити. До того ж посуд з алюмінію не такий важкий і відносно дешевий, але не дуже довговічний. На звичайні покриття виробники частіше дають гарантію в 1 рік. Надмірно легкі і тонкі дешеві моделі краще не купувати.

Сковорідка з литого алюмінію хороша, але ще краще сковорода з влитим сталевим диском на днищі. Природно, при цьому і вага, і вартість посуду збільшується. Антипригарним складом покривають і нержавіючі посуд, і навіть сковорідки з чавуну. Правда, коштує така річ досить дорого.

Чим товщий антипригарний шар, тим посуд надійніший і довговічніший. За нашими стандартами покриття повинне бути не менше 20 мкм завтовшки, але контрольні дослідження показують, що зустрічаються моделі і з більш тонким покриттям. Виробники рідко вказують цей параметр, орієнтиром тут може бути ціна - вона, як правило, невисока.

Антипригарне покриття надзвичайно крихке, навіть товстий шар легко пошкодити. А пошкоджене покриття стає марним. Виробники придумують різні хитрощі, щоб зробити його більш міцним.

Скільки часу пропрацює антипригарна сковорідка за зовнішнім виглядом визначити важко. Тому не варто купувати її на ринку, в магазині надійніше. Обов’язково беріть чек і гарантійний талон - з ними ви зможете повернути товар протягом гарантійного терміну.

Щоб перевірити стан «тефлону», збризніть поверхню молоком і підсмажте його. Тепер спробуйте віддерти утворені молочні скоринки. Від покриття в хорошому стані вони відстануть легко, до поганого приклеїться намертво.

Щоб продовжити життя антипригарній посудині, залізну лопатку доведеться замінити на пластмасову або дерев’яну, мити покриття м’якою губкою замість грубої мочалки, миючий засіб використовувати тільки рідкий. І не перегрівайте порожній посуд: якщо матеріал піддати температурі понад 200 градусів покриття починає випаровуватися і є ризик виникнення тріщин.