Як вибрати якісний шкірзамінник?

Матеріали, що імітують зовнішній вигляд і експлуатаційні властивості натуральних, але при цьому вироблені штучним шляхом, з'явилися вже досить давно. Це обумовлено цілим списком причин, на чолі яких - бажання зробити красиві і практичні речі більш доступними за ціною для масового покупця.

Висока ціна натуральної шкіри може відлякати, незважаючи на всі її переваги. До того ж багато людей сьогодні дотримуються певних поглядів на використання натуральної шкіри і хутра для створення предметів розкоші, вважаючи, що це неприпустимо з етичної точки зору. Сучасні технології дозволяють виготовляти замінник шкіри, який задовольнить і тих, хто мріє про справжній шкіряний диван, і тих, хто не хоче, щоб заради його задоволення хтось постраждав.

Штучна шкіра: переваги

Спочатку шкірозамінник був не дуже якісним матеріалом - недовговічний, дешево виглядає, холодний і неприємний на дотик, він привертав увагу тільки своєю невисокою ціною. Сьогодні, звичайно, цей матеріал виглядає зовсім інакше. Виробники випускають на ринок шкіпзамінник, який складно відрізнити від справжньої шкіри, а деякі якості замінника навіть кращі, ніж у його натурального попередника.

Друга назва шкірозамінника - вінілшкіра, його так називають, тому що полімерна плівка, яка наноситься на тканинну основу, і покликана імітувати натуральну шкіру, складається з полівінілхлориду, який скорочено називають просто вінілом. Це міцний і безпечний для людини матеріал. Завдяки двошаровості шкірзам об’єднує в собі властивості шкіри і тканини.

Синтетична шкіра дуже міцна, вона стійка до несприятливих впливів зовнішнього середовища і механічних пошкоджень, порвати її важко, при цьому вона володіє високою еластичністю. Шкірзам не боїться води, миючих засобів, не вигоряє на сонці, йому не страшна цвіль, а служити меблі з оббивкою зі штучної шкіри можуть протягом десятиліть, не змінюючи свого виду і не втрачаючи практичних аспектів.

Завдяки спеціальним технологіям, можна отримати шкірзамінник з особливими властивостями - антистатичний, морозостійкий, стійкий до високих температур, гіпоалергенний.

Головною перевагою шкірозамінника є ціна. Вона на 50-80% нижча натуральної шкіри.

Цей матеріал можна фарбувати в різні кольори і відтінки, він відмінно імітує колір і фактуру справжньої шкіри, дизайнери вважають за краще працювати з синтетичним матеріалом, так як він набагато пластичніший. Замінник може імітувати, наприклад, екзотичні види шкіри - крокодилячу або зміїну. А може виглядати як текстиль, дерево або метал.

Невибагливість у догляді також вигідно відрізняє шкірозамінник від натуральної шкіри. Щоб підтримувати охайний зовнішній вигляд, потрібно лише час від часу протирати поверхню оббивки вологою губкою.

Поради щодо вибору

Отже, який же шкірзамінник вибрати, щоб оббивка дивана була практичною, відмінно виглядала навіть через багато років після покупки, і добре вписувалася в інтер’єр?

Фактура матеріалу може бути як тисненою, так і гладкою. Для службових приміщень, де особливо важливо, щоб можна було швидко і легко помити поверхню, краще підійде гладкий варіант. Для домашніх меблів можна вибрати тиснений варіант: на ньому приємно сидіти, і він красиво виглядає.

Наскільки міцною буде оббивка, і як довго її можна буде експлуатувати, залежить від якості основи - її товщини і щільності. Але врахуйте, що занадто товста основа може виглядати грубувато. Вибір основи також залежить від конструкції дивана. Строгі лінії і кути добре поєднуються з тканинної основою, для меблів з м’якими, округлими і плавними формами більше підходять неткана основа або трикотаж, так як вона еластичнішою і податливі.

Шкірзам може мати різну структуру. Він буває перфорований, пористий або монолітний. Перші два варіанти ближче до натурального матеріалу, так як мають здатність краще пропускати вологу і повітря, ніж монолітний кожзам.

Колір і фактура поверхні залежать від особливостей інтер’єру. Як підібрати оббивку до приміщення, в якому буде стояти диван? Фахівці радять поєднувати оббивку з кольором штор або підбирати її під колір шпалер. Можливо, не зайвим буде проконсультуватися у професійного дизайнера. Головне, щоб диван гармонійно виглядав і радував вас.

Выгодно приобрести кожу стрейч, а также другой качественный кожзам оптом и в розницу предлагает компания “Море Ткани”™.