Щасливе літо: як обрати дитячий табір

Літні канікули - справжнє випробування для батьків, бабусь і дідусів. Щоб дитина не сіла вам на шию на три спекотних місяці і не осідлала усіх кіз в селі у бабусі, відправте її в дитячий табір! Якщо ви правильно виберете місце, чаду неодмінно буде що розповісти в школі про те, як він чудово провів літо.

Одні батьки ставляться з великою недовірою до такого відпочинку, пояснюючи свої страхи жахливим харчуванням, поганим контролем над дітьми або слабкою організацією проведення часу в таборах. Інші, навпаки, з ностальгією і трепетом згадують свої шкільні канікули, проведені в піонерському таборі, вечори з піснями біля багаття, конкурси, походи і не проти того, щоб їхні діти дізналися про такий вид відпочинку, особливо, якщо йдеться про «Энджой Кемп», відпочинок у цих дитячих таборах дійсно сподобається вашим дітям, і піде їм на користь.

Як показує досвід багатьох батьків, відпочивати сьогодні в дитячих таборах можна добре - з користю і навіть з комфортом. На сьогоднішній день в нашій країні і за її межами існує безліч таборів, які мають свою специфіку, індивідуальну спрямованість і можуть запропонувати дітям широкий вибір занять і розваг на будь-який смак. Знаючи переваги та інтереси своєї дитини, ви зможете разом з нею вибрати профіль табору - переглянути на сайті або запитати програму відпочинку - і в підсумку прийняти рішення на користь того чи іншого місця відпочинку. Отже, табір якої спрямованості зацікавить вашу дитину найбільше?

Тематичні табори

Тематичні, або сюжетно-рольові, табори для кожної зміни відпочиваючих готують свою певну програму. Темою табору може бути сюжет з відомих кінофільмів або книг (наприклад, «Пірати Карибського моря», «Індіана Джонс», «Робинзонада») або який-небудь вигаданий сюжет перебування на безлюдному острові або невідомій планеті. У таких таборах і правда нудьгувати не доведеться. Діти постійно будуть залучені в процес гри і щоденних змагань, відчуваючи себе основними учасниками або героями відбуваються сюжетних подій.
 
Профільні табори

Освітні дитячі табори завжди діють в рамках заданого напрямку і не передбачають будь-яких варіацій. Такі спеціалізовані табори можуть мати математичну, економічну, лінгвістичну, художню або, наприклад, комп’ютерну програму освіти і запрошують на роботу фахівців у цих сферах. Програма тут завжди насичена і інтенсивна. Діти, які відпочивають в профільних таборах, поєднуючи відпочинок і навчання в ігровій формі, зможуть розширити свій кругозір, розкрити свої індивідуальні здібності і таланти, придбати нові і корисні знання, а також відчути дух змагання.

І хоча графік досить насичений, не варто хвилюватися на рахунок того, що дитина буде перевантажена заняттями. Атмосфера табору далека від шкільної: все підноситься в ігровій та захоплюючій формі, що чергується з культурно-розважальними заходами і конкурсами.

Спортивно-оздоровчі табори

Ваша дитина непосидюща і любить спорт? У таборах цієї спрямованості запропонують широкий вибір спортивних розваг: футбол, баскетбол, плавання, теніс, танці, естафети. Залежно від розташування дитячого табору дитина зможе познайомитися з видами спорту, яких немає в вашому регіоні. Це може бути сплав, веслування, велораллі, гірський туризм. Не дивуйтеся, якщо по поверненню додому ваша дитина запишеться в спортивну секцію і почне серйозно займатися яким-небудь видом спорту. Значить, відпочинок пішов на користь! 

Оздоровчі табори загальної спрямованості

У такому дитячому таборі ваша дитина точно не занудьгує, а різноманітність заходів, пропонованих на його території, дозволить вибрати дітям те заняття, яке їм до душі, причому в абсолютно ненав’язливій формі. Футбол, волейбол, ліплення з глини, малювання, шиття та інші творчі гуртки - все це гармонійно поєднується з веселою і насиченою ігровою програмою, конкурсами та святами на свіжому повітрі.

Дитячі табори санаторного типу

Чудовий варіант для часто хворіючих дітей. Головний акцент робиться в першу чергу на оздоровлення і профілактику різних захворювань. На початку зміни дитини, як правило, оглядає лікар і становить для нього індивідуальну програму оздоровлення. Розважальна програма, вечори біля вогнища, конкурси та пісні - як і в інших таборах, обов’язкові складові відпочинку.