Особливості придбання стокового одягу

У більшості наших громадян складається таке враження, що магазин стокового одягу - це щось на зразок second hand, тільки під іншою назвою. Насправді це не так. І для того, щоб хоч якось відновити репутацію даного виду торгівлі, хочеться розповісти, що таке сток у всіх подробицях.

Отже, його найперша і найважливіше відмінність від секонд-хенду - тут продається тільки новий одяг! Якщо вдуматися в назву таких магазинів, то слово Stock з англійської можна перекласти як «склад», тобто тут продається одяг, який колись був відправлена ​​на склад.

І другим очевидним плюсом стоку є те, що тут одяг хоч і новий, але коштує в рази дешевше, ніж в інших магазинах. Рівень знижок тут приблизно - 70-80%. Так що плюси очевидні! А щоб переконатися, відвідайте стоковий магазин Shopogolic, тут ви знайдете дійсно якісний, стильний і недорогий одяг відомих європейських брендів.

Окремим питанням стоїть якість стокового одягу. Справа в тому, що вона може бути як європейського походження, так і китайського чи турецького. Тут все залежить від власника магазину і від того, на яких клієнтів він орієнтований. Адже стоки можна умовного поділити на ті, що призначені для середнього класу - «економ варіант» (Китай, Сирія, Туреччина, Пакистан) і стоки для забезпечених людей, де реалізовується товар з Великобританії, Німеччини, Франції та інших європейських країн.

Тому, якщо ви хочете купити собі щось якісне, дивіться на ярлики і тим самим відразу ж визначайте для себе, в який тип магазину ви зайшли

Щоб було зрозуміліше, де власники стоків закуповують свій товар, варто сказати, що вони можуть співпрацювати з: представниками окремих фабрик, з оптовими дилерами і з представниками певних торгових мереж.

Фабрики

Часто буває так, що на великих виробництвах накопичується товар, який не встигли відправитися в торгові мережі з тієї причини, що сезон на нього вже пройшов. Таким чином, він залишається, і керівництво фабрики приймає рішення передати його представникам оптових стокових магазинів, щоб отримати за нього хоч якусь виручку. Також сюди варто віднести ті речі, які були пошиті із залишків матеріалів або ті, відправка яких в роздрібну мережу з якихось причин зірвалася.

Оптові дилери

Бувають випадки, коли оптові закупівельники, які самостійно закуповують новий одяг у виробників, також не встигають розпродати весь товар в роздрібні магазини і тоді їм на виручки приходять стоки, які беруться за реалізацію товару, що залежався.

Торгівельні мережі

Найчастіше ми стикаємося з цілими торговими мережами, у яких товару є дуже багато і ясно, що вони не можуть постійно все продавати дочиста за один сезон. Тоді їм доводиться знімати з вітрин те, що вже не актуально і продавати його за нижчими цінами. З огляду на те, що «сезон» в розумінні західних країн - це три місяці, то такий одяг найчастіше буває досить актуальним. А тому європейці дуже люблять ходити по стокових магазинах в надії купити що-небудь подібне.