Унікальний 5000-сильний гіперкар Devel Sixteen готовий побачити світ

Найближчим часом на автосалоні Dubai Motor Show-2017 покажуть гіперкар Devel Sixteen з робочим чотирициліндровим 12,3 л двигуном V16. Потужність цього агрегату складає неймовірних 5 000 кінських сил, а максимальна швидкість перевищить позначку в 500 км / год!

Щодо вартості, то вона складе приблизно 1 мільон доларів США. Думається не один багатій хотів би мати таку розкіш у своєму гаражі. Ну а прості обивателі можуть задовільнятися хіба що набагато бюджетнішими варіантами, причому зараз все більше стараються купляти авто за кордоном. А ось тут https://avtolubiteli.com.ua ви дізнаєтесь, у скільки обійдеться розмитнення. 

Вперше про Devel Sixteen ми почули в 2013 році, коли в еміраті Дубай дебютував його концепт. Вірніше, це був навіть макет, так як він самостійно рухатися не міг. Його дизайн був досить футуристичним, і викликав неабияке здивування.

Творці Devel Sixteen (компанія з емірату Дубай) стверджували, що цей гіперкар матиме максимальну швидкість в 482 км/год. Це забезпечить 12,3 л двигун V16, потужністю 5 000 к.с. Звучало в 2013 році все це дуже фантастично. Всі думали, що про проект Devel Sixteen “заглохне”. Однак, виявляється, це не так. Протягом останніх чотирьох років над ним велася активна робота, і скоро ми зможемо побачити працюючий прототип цієї моделі. Причому з працюючим чотирициліндровим 12,3 л двигуном V16.

Цей агрегат побудований інженерами американської компанії Steve Morris Engines of Michigan спеціально для гоночних автомобілів. На стенді двигун розвивав потужність в 4 000 к.с., так що, у всякому разі, він дійсно працює.

Тепер арабам допомагають створювати гіперкар італійська компанія Manifattura Automobili Torino. Її дизайнери, до речі, працювали над такими суперкарами, як, наприклад, SCG 003 і Apollo Intensa Emozioine. Це змушує нас вірити, що коли-небудь ми все-таки побачимо серійний Devel Sixteen.