Пральна машина-робот Panasonic Laundroid на IFA 2017

Пару років тому майстри компанії Panasonic спільно з двома іншими, менш відомими підприємствами, пообіцяли розробити до 2019 року роботизовану пральну машину Laundroid. Головною ідеєю футуристичного проекту став принцип: кинув в ящик брудний одяг, а через деякий час вийняв з іншого ящика його ж - уже випраний і акуратно складений. Причому, без усяких проблем з налаштуванням режимів і вибором оптимальної температури прання.

Було заявлено, що апарат буде самостійно визначати і запирати плями, автоматично сушити свіжовипрану білизну, і складати її в акуратну стопку - ароматизованими і практично розгладженими гарячим повітрям.

За минулий час були досягнуті перші результати. І навіть з’явилися конкуренти: був розроблений і представлений перший апарат, який вміє якщо не прати, то, принаймі, автоматично освіжати і складати одяг і білизну в стопку. Громіздка і поки недосконала машина для складання білизни FoldiMate була оцінена в суму від $ 700 до $ 850 в залежності від комплектації. І обіцяна до випуску вже в наступному році.

А як же Laundroid? Цей проект також продовжує свій розвиток. І на цьогорічній вересневій виставці IFA 2017 в Берліні його оновлений концепт теж був присутній, доповнений антибліковою дзеркальною поверхнею, яка стає прозорою при внутрішньому підсвічуванні і дозволяє спостерігати за процесом прання білизни. І з сенсорним механізмом закриття і відкриття скриньок: куди вирушає брудний одяг і білизна, і звідки все це виймається вже чистим і сухим.

Крім того, був представлений ряд доповнень до оприлюдненої раніше інформації про пральну диво-машину. Так, пристрій буде не тільки самостійно сканувати і обробляти перед пранням плями на білизні та одязі, але і зчитувати інформацію з бірки кожного виробу, визначаючи, при якій температурі і інших умовах цю річ потрібно прати. Відповідно, любителям зрізати зі своїх речей бірки із зазначенням типу тканини, температури і з вимогами до режимів прання з цією звичкою доведеться розлучитися.

В анонсі також зазначається, що роботизована пральна машина Laundroid буде обробляти речі поштучно - не заповнюючи ними барабан, як це реалізовано сьогодні з класичними пральними машинами-автоматами. Відповідно, прання буде довгим, дорогим, і навряд чи економічним. Чого не скажеш про чудові пральні машини з сушкою в Одесі, які недорого можна замовити в інтернет-магазині technosite.com.ua. Вони є досить компактними, ефективними, і економічними - те що треба!

Звичайно, на доопрацювання пристрою у інженерів ще є час. Однак на сьогоднішній день Laundroid виглядає дорогою і незграбною іграшкою - мало практичною і вже точно не придатною для великої родини.

Варто зауважити, що під однією і тією ж назвою Laundroid сьогодні можна зустріти анонси відразу двох концептів: більш компактного - розміром з високий холодильник, робота для складання білизни від Seven Dreamers (з попередньо заявленим цінником в $ 2700, відео нижче). І комплексної машини, яка пере і складає білизну Panasonic Laundroid або Sustainable Maintainer, про яку, вдасне, і йшлося вище. В цій машині використаний робот від Seven Dreamers, про що розробники повідомляють в своїх публікаціях.