Представлено перший смартфон Cat з вбудованою тепловізійною камерою

У новому надміцному смартфоні S60 з'явилася пара унікальних фішок: тепловізійна камера Flir і можливість перебувати на глибині 5 метрів під водою протягом години. Телефон надійде в продаж на початку наступного року і буде коштувати $ 600 для жителів США (€ 650 - для решти світу). Це цілком адекватна ціна з урахуванням того, що окремий тепловізор Flir для iPhone коштує $ 250, вважають експерти видання The Verge.

Cat вбудувала зовнішню тепловізійну камеру Flir в корпус своєї нової моделі S60: камера використовує той же сенсор і виконує ті ж функції: виробляє живе теплове зображення, вимірює температуру поверхні і може робити як фото, так і відео. Дозвіл невеликий, всього 640 на 480 пікселів, камера призначена в першу чергу для практичних цілей.

В якості прикладу, Cat здійснює пошуково-рятувальні роботи, де тіла людей можуть бути приховані димом або рослинністю, а також перевірку поліцейськими температури автомобільних шин на відповідність нормам. Новим смартфоном також можуть зацікавитися електрики і фермери, які потребують надміцний телефон з можливістю тепловізійної зйомки, вважають в компанії. А от мисливцям хочеться порадити представлені тут https://sotnyk.net/g20145630-teplovizory спеціально для полювання тепловізори.

Це те, що стосується нововведень. У своїй публікації The Verge описує і цілком звичайні характеристики нового смартфона. В S60 встановлена ​​операційна система Android Marshmallow, що працює на процесорі Qualcomm Snapdragon 617. Смартфон включає в себе підтримку LTE, має 3 Гб оперативної пам’яті і 32 Гб для зберігання даних. Поставляється з 13-мегапіксельною заднйою і 5-мегапіксельною фронтальною камерами.

Якщо закрити мікрофон і динамік спеціальними заглушками, S60 можна занурити у воду на глибину до 5 метрів - якщо ж цього не зробити, опустити телефон під воду можна тільки до 2-метрової позначки (звичайні водонепроникні телефони справляються з глибиною в 1,5 метра).

Обсяг батареї - 3800 мАгод, при цьому 4,7-дюймовий дисплей пропонує невелику роздільну здатність - 720 пікселів, зате він досить яскравий (500 ніт) і підтримує введення мокрими пальцями і в рукавичках.

Також S60 придбав додаткову міцність - товщина захисту Gorilla Glass 4 була збільшена з 0,4 до 1 мм. Обрамляюча рамка зроблена з алюмінію, а задня сторона - з ударостійкого пластмасового композиту, який тільки виглядає як карбонове волокно. Компанія Bullitt, яка займається виготовленням S60 під брендом Cat, стверджує, що під час тестів телефон падав з висоти 1,8 метра 26 разів - щоб переконатися, що кожна сторона і кут можуть витримати удар об бетон без шкоди для внутрішніх частин смартфона.

Таким чином, S60 - не менше міцний, ніж будь-який інший надміцний телефон Cat, але тепер з тепловізійної камерою в списку основних можливостей, підсумовує автор публікації.