Amazon Studios зніме серіал за мотивами книги «Володар перстенів»

Офіційно підтвердилася інформація про телеадаптацію книги Джона Толкіна, яку готує Amazon Studios. Кіностудія отримала права на екранізацію кількох сезонів. Точна інформація про бюджет невідома, але видання припускають цифру 200-250 млн доларів.

За умовами угоди з дочірньою компанією Warner Bros. New Line Cinema, Amazon придбала право на екранізацію кількох сезонів по культовій трилогії Джона Рональда Руела Толкіна. Про кількість сезонів поки не повідомлялося.

«Володар перстенів» - це дійсно неперевершений культурний феномен, який полонив уяву кількох поколінь фанатів літератури і кінематографа. Для нас - велика честь працювати з Tolkien Estate, видавництвом Harper Collins і New Line. І ми несказанно раді можливості відправити фанатів «Володаря перстенів» в нову подорож по Середзем’ю», - сказав Шарон Тал Югадо, глава відділу сценаріїв в Amazon Studio.

Відомо, що в угоді беруть участь видавництво HarperCollins і юридична фірма, керуюча майном письменника - Tolkien Estate.

Планується, що сюжети адаптації будуть розгортатися в Середзем’ї і вони розкажуть про події, що передували першій книзі роману «Братство перстня». Поки невідомі ні акторський склад, ні дата початку зйомок. Спочатку серіал буде доступний користувачам стрімінгового сервісу Amazon Prime Video, який працює в більш ніж 200 країнах. Будемо надіятись, що найближчим часом він появиться і на інших популярних відеосервісах, а саме зараз на http://topserial.club/news/chernobyl_zona_otchuzhdenija_2_sezon/2017-11-17-25 можна у хорошій якості можна переглянути всі серії “Чорнобиль. Зона відчудження 2 сезон”.

Керівництво Amazon не назвало точну суму, яку компанія заплатила за права на телеадаптацію роману Джона Толкіна, але на початку місяця видання Deadline, посилаючись на власних інформаторів, називало цифру 200-250 млн доларів. Як стало відомо, суперниками Amazon виступають Netflix і HBO. Стільки ж - 250 млн доларів - засновник і співвласник Amazon Джефф Безос витратив на покупку The Washington Post в 2013 році.

Інтерес кіностудії до екранізації пояснюють зміною стратегії компанії. Тепер компанія зосереджується на жанрових проектах на кшталт «Гра престолів». До речі, у 1999 році саме користувачі Amazon вибрали “Володаря перстенів” улюбленою книгою тисячоліття.