Швидко і до блиску: тонкощі правильного генерального прибирання квартири

Прибирання в квартирі, здавалося б, справа нехитра, але чомусь саме перед цією справою виникає неабиякий переляк - з чого почати, як завершити процес і як не витратити на роботу багато часу.

Звичайно, якщо йдеться про генеральне прибирання, то найкраще довырити цю справу професіоналам, а саме - замовити клінінгові послуги Львів на сайті podomu.com. Втім, якщо ви вирішили прибрати помешкання самотужки, то не зайвими стануть кілька секретів якісного прибирання.

Слідувати принципам

Експерти називають кілька принципів, яких вони радять дотримуватися в процесі прибирання квартири. Насамперед, слід озирнутися на “місцевості”: визначити проблемні місця, складні забруднення, які можуть зажадати більше часу і зусиль, наприклад, патьоки іржі, цвіль в міжплиткових швах, застарілі забруднення жирові, водний камінь.

Починати прибирання потрібно з далеких від входу в квартиру житлових кімнат або приміщень, щоб не переносити бруд по квартирі і не проходити через прибрані ділянки, потім прибираємо кухню і коридор, в кінці - санвузли. При цьому найкраще спочатку організувати сухе прибирання. Воно здійснюється простим звичним способом - за допомогою пилососа, щітки або статичних серветок.

Потім приступаємо до вологого прибирання всіх поверхонь. При цьому і в першому, і в другому випадках слід проводити чищення зверху-вниз за годинниковою стрілкою або проти. Це дозволить уникнути наявності неохоплених або пропущених місць.

Підбір засобів

При виборі засобу потрібно враховувати структуру матеріалу, з якого планується видалити забруднення. Якщо це звичайне вологе прибирання, то ламінат і паркет краще мити спеціальними емульсіями або універсальними миючими засобами, але сильно не мочити і добре вичавлювати ганчірку на плоскій швабрі, щоб волога в великій кількості не потрапляла в шви.

Кераміку і лінолеум можна мити звичайними універсальними миючими засобами, а ось для текстилю краще вибрати спеціальні, які призначені, наприклад, для видалення плям з поверхонь з натуральних матеріалів: льону, вовни, шовку. Також в магазинах можна підібрати різного роду засоби для очищення від слідів жувальної гумки, крові і вина.

Якщо у когось в будинку є алергія, можна підібрати гіпоалергенні порошки і рідини. Необхідна інформація повинна міститися на упаковці. Експерти відразу попереджають, що присутність малюків при процедурі потрібно буде виключити.

Також для очищення текстильних виробів можна застосовувати миючий пилосос зі спеціальними шампунями. Експерти не рекомендують здійснювати очистку великих плям або забруднень за допомогою порошкових засобів типу Vanish, і наносити їх у великій кількості, оскільки ця хімія проникає у виріб і залишається в ньому. Після застосування миючих засобів необхідно промивати текстильні вироби водою.

Важкодоступні місця, щілини, місця з’єднань і шви зручно очищати за допомогою парогенератора, за рахунок високої проникаючої здатності пар це можливо навіть без застосування миючих засобів.