Фейку - ні! З’явився пристрій, здатний легко розпізнати підробку

Сучасний споживчий ринок просто кишить підробками! Починаючи від «брендових» помад на Aliexpress за 1 долар і закінчуючи ліками-пустушками із сусідньої аптеки. Але ледь не головною золотою жилою в океані підробок вже багато років залишаються жіночі сумки.

Взяти, хоча б ті самі «луівітони», які продаються на базарних розкладках, чи біля метро. Купувати чи ні фейк усвідомлено - вибір кожного. А не попастися на дуже дорогу підробку завдяки випадку допоможе нещодавно придуманий пристрій.

А ви знали, що в ряді країн Європи за підробку брендових речей (сумки, взуття, одяг, тощо) можуть оштрафувати не лише продавця, а й покупця? Особливо, якщо спіймають на гарячому прямо на «місці злочину». І штраф може з легкістю досягати 1000 євро. І справа не тільки в порушенні авторських прав іменитих модних будинків, але і підтримки кримінальних угруповань, що займаються виробництвом контрафакту. Адже «фейк» - це набагато більше, ніж нам здається. Наприклад, близько 90% сумок Louis Vuitton, які продаються на популярному онлайн-аукціоні eBay - чистої води підробка!

Чиїми руками і в яких умовах вони зроблені - невідомо. Так само, як і на що будуть витрачені гроші довірливого покупця. Але ж мова йде про десятки, сотні тисяч, і навіть мільйони доларів. Ефективно боротися з підробками покликаний незвичайний пристрій Entrupy - камера, яка відрізнить підробку на раз-два-три!

Entrupy - це мініатюрний девайс з вбудованою камерою і чіпом. Чіп запрограмований на ряд алгоритмів, які здатні розпізнати підроблену сумку з фотографій і відео. При чому, з точністю в 98,5%. Досить не поспішаючи провести камерою по зовнішній і внутрішній поверхні сумки. Пристрій проаналізує всі дрібні, часто непомітні оку деталі, включаючи текстуру тканини і елементи логотипів. На основі отриманих результатів та їх порівняння з «базою даних» Entrupy зробить висновок про оригінальність речі і відправить його користувачеві прямо на смартфон.

Наразі розумна камера вміє розпізнавати різні моделі сумок 15 найпопулярніших (і найбільш часто підроблюваних) брендів, включаючи Dior, Prada, Chanel і Gucci. Але база даних буде поповнюватися. Розробники сподіваються, що Entrupy вдасться значно знизити кількість підробок на ринку.

Ніщо так не підкреслює вишуканий стиль і високий статус жінки як хороша сумка. І якщо сучасний ринок буквально переповнений різноманітними підробками сумнівної якості і походження, в інтернет-магазині par-a-porter ви зможете придбати дійсно оригінальні моделі відомих світових брендів, причому саме зараз - сезон чудових знижок, поспішайте!