Parker - символ стилю і успіху

Історія Джорджа Паркера стала втіленням американської мрії. Завдяки наполегливій праці і вірі в себе він перетворився зі звичайного викладача телеграфної справи в засновника найбільшої світової компанії.

Ручка Parker стала символом успіху, гарного стилю і значущості її володаря. Історія всіх письмових аксесуарів збігалася з історією Parker. Вони існували паралельно. Звичайні ручки могли залежати від Parker, але Parker ніколи не залежав від просто пристосувань для записів. А якщо ви бажаєте придбати оригінальний Parker ось тут https://parker-shop.com.ua/ru/ ви знайдете чудові моделі легендарних ручок по найкращій вартості.

Джордж Сеффорд Паркер народився в Шалсберге, штат Вісконсін, 1 листопада 1863 року. У 17 років почав працювати в телеграфній школі Велентайн в Джейнсвіллі, Вісконсін (США). Саме тут він відкриється перше виробниче підприємство. Зарплата в школі була невелика, грошей вистачало тільки на найнеобхідніше. Щоб отримати надбавку до зарплати, Джордж Паркер став агентом, який продавав пір’яні ручки компанії «The John Holland Fountain Pen Company».

Ці ручки, як втім і всі інші, були не кращої якості: чорнило витікало, а до пера доставлялося недостатньо чорнила. Ці недоліки викликали численні нарікання. Паркер не міг собі дозволити проігнорувати ці скарги. Він розбирав ручки, ремонтував і повертав власникам. До нього на ремонт несли їх все більше і більше. Паркер зрозумів, що, замість того, щоб постійно виправляти несправності, краще викорінити їх раз і назавжди. «Зроби щось краще, і люди це куплять». Взявши собі за правило ці слова, він зібрав власну пір’яну ручку. Це була перша цеглинка, яку Джордж Паркер в свою індустрію. Вже через рік він займався підприємництвом у сфері ручок. У 1888 році була створена «Parker Pen Company».

Зроби щось краще, і люди це куплять

У 1891 році Джордж Паркер зустрівся зі спеціалістом зі страхування У. Ф. Палмером, який переконав початківця бізнесмена продати йому половину частки в патенті і компанії за 1000 доларів. Чек, виписаний на ім’я «Parker Pen Company», поклав початок успішному і вельми прибутковому партнерству між Паркером і Палмером.

А ще через рік, 8 березня була офіційно зареєстрована «Parker Pen Company». З цього моменту життя Джорджа Сеффорда Паркера почала набирати обертів. Через три роки, в 1894 році компанія здійснила важливий технічний винахід у вигляді системи подачі чорнила «lucky curve». Ця вигнута трубка для подачі чорнила запобігала витіканню або висиханню чорнила в ручці завдяки використанню принципів капілярного утримання. Система подачі чорнила «lucky curve» застосовувалася в більшості найбільш ходових моделей ручок Parker протягом 34-х років.

За всю свою більш ніж столітню історію «Parker Pen Company» ніколи ні на мить не зупинялася на досягнутому. Зробити найкращу ручку - ось незмінна мета компанії. Вони стали першими в світі, але хочуть більшого: зібрати ідеальний аксесуар для письма. Саме Parker в 1899 році розробив і запатентував першу безстикову ручку - «Jointless pen». У цій ручці не було різьбових з’єднань, які могли вийти з ладу, і зчленувань, які могли протікати. «Jointless pen» викликала справжній фурор! Саме цією ручкою Джадж Дей, президент Американської мирної комісії, поставив підпис під знаменитим Договором про мир, підписаним в Парижі 10 лютого.

Перший у всьому

Джордж Паркер розумів, що успіх колосальний, але хотів незаперечної першості. Він вирушив у світове турне, по шляху засновуючи закордонні відділення. Всі сили в цей час були спрямовані на розширення компанії. Але це не завадило випустити «The better pen» (кращу ручку).

Йшов 1905 рік. У моду ввійшла ручка «Giant», що уособлювала вищий символ престижу пір’яних ручок. Відповіддю Parker на ручку-динозавра стала «Black giant». Це була величезна ручка, забезпечена зсувним ковпачком і плавним безуступним перетином. Заправлялася вона піпеткою і мала звичайне різьбове з’єднання корпусу. Вона прожила довге життя і була дуже популярною аж до зняття з виробництва в 1921 році.

Щороку Parker дарував свої шанувальникам можливість придбати нову модель ручки: «Emblem» (з нанесеними на неї емблемами таємних товариств), «Sterling silver», «Gold snake». Паркер і його компанія хотіли досягти ідеалу у всьому.

У 1921 році «Parker Pen Company» випустила на ринок своє найбільш яскраве досягнення - Parker duofold. Ця ефектна ручка з її яскраво-помаранчевим корпусом символізувала все, що означали «ревуть двадцяті». Велика, яскрава і дуже франтівська, вона була не тільки найпривабливішою, а й найдорожчою (в середньому її ціна становила 7 доларів).

І як завжди, цього Паркеру було мало. Його компанія випускала все більш досконалі ручки. Parker vacumatic стала ще одним проривом. Її вважали шедевром Джорджа Паркера. У цій ручці було вдвічі більше чорнила в порівнянні з попередніми. Кращий нью-йоркський художник Джозеф Платт отримав замовлення на розробку найбільш впізнаваного торгового знака ручок Parker - затискача-стрілки. З тих пір зажим-стрілка став частиною корпоративного логотипу Parker і ознакою переваги її пишучих засобів у всьому світі.