Канадський дизайнер представив концепцію американських гірок на основі маглева

Канадський промисловий дизайнер Шарль Бомбардьє вважає, що майбутнє парків розваг - це не тільки віртуальна реальність. Його новий концепт Sfrear Mountain Coaster описує американські гірки з прозорими сферами-кабінками, які будуть рухатися по рейках за принципом магнітної левітації.

На думку Бомбардьє, парки атракціонів майбутнього візьмуть на озброєння не тільки технологію віртуальної реальності, а й електромагнітне прискорення, різкі падіння і занурення в воду.

Традиційно американські гірки використовуються поєднання потенційної і кінетичної енергії. З роками процес руху візка по рейках став швидшим і гладкішим, багато в чому за рахунок заміни металевих коліс на поліуретанові. Канадський дизайнер вважає, що від коліс і рейок можна відмовитися повністю, а замість них використовувати принцип електромагнітної левітації. Ну і, звичайно ж, який атракціон без солодкої вати! А тут batut.com.ua/arenda/sladkaya-vata, до речі, ви зможете вигідно арендувати апарат “солодка вата”.

Інноваційні американські гірки Sfrear Mountain Coaster дозволять м’яко покататися на величезній швидкості, відчуваючи різкі падіння, занурення в підземні тунелі і під воду. У своїй колонці в WIRED Бомбардьє пропонує замінити традиційний вагончик прозорою сферичною кабінкою шириною 182 см, розрахованою на трьох людей. Спеціальні м’які ремені безпеки допоможуть пасажирам утримати рівновагу під час катання на атракціоні.

На зміну рейкам прийде тунель з відкритим дахом, по якому будуть рухатися сфери. Кабінки з вбудованими магнітами будуть “левітувати” над треком під дією електромагнітного поля. Такий же принцип забезпечує роботу маглев-поїздів. Спеціальна гіроскопічна технологія дозволить кабінці котитися по треку, не створюючи при цьому небезпечних перевантажень для пасажирів. Магніти будуть виконувати роль аеродинамічних гальм і дозволять зупинити сферу або сповільнити її рух.

Запуск сфери буде нагадувати запуск винищувачів з борта авіаносця. Спершу кабінка буде рухатися по прямій, а потім почне рух по триступеневій спіралі з усіма її злетами і падіннями. Сфера буде також повністю сходити з треку і занурюватися в подобу воронки або в штучну водойму.

Наразі парки атракціонів дотримуються традицій і рідко змінюють принципи своєї роботи, але інженери з усього світу вже готують проекти, які змінять підхід до індустрії парків розваг. І мова йде не тільки про численні патенти Disney. Так з літа відвідувачі американських гірок у парку Six Flags можуть пережити повний ефект занурення - для цього їм видають окуляри віртуальної реальності, в яких транслюється сюжет про битву Супермена і інопланетян. Згодом гарнітуру доповнили і іншими сюжетами.

А у липні в Нагасакі почне працювати атракціон «Королівство роботів». На майданчику буде обладнаний ресторан з роботами-офіціантами і кухарями, з’явиться музей роботів і навіть танцмайданчик з андроидами. Всього на території розважального комплексу буде встановлено 200 роботизованих пристроїв.