Міфи про світлодіодне освітлення

На ранніх стадіях більшість нових технологій обростають міфами, які є або перебільшеннями, або неточностями, або вони в корені не вірні. Світлодіодне освітлення стало предметом багатьох міфів, так як перші установки світлодіодних систем освітлення з'явилися не так давно.

Багато з цих міфів висвітлювали світлодіодне освітлення на основі вартості і продуктивності. У міру вдосконалення світлодіодних технологій проблеми на ранньому етапі зникли, але міфи залишилися. Замість того щоб стати жертвою цих міфів, організації, які розглядають світлодіодне освітлення для своїх власних потреб, повинні засновувати свої рішення на об’єктивних фактах про сучасні світлодіодні системи освітлення.

Міф: Світлодіодне освітлення коштує дорого

Як і у випадку з багатьма новими технологіями, перші покоління світлодіодних систем освітлення були дорожчими, ніж традиційні металогалогенні або натрієві лампи високого тиску. Початкові витрати на придбання та установку з тих пір різко впали, і тепер світлодіодні модифікації або нові установки можуть бути придбані за конкурентними цінами для цих традиційних систем. Крім того, світлодіодне освітлення генерує таке ж або краще освітлення зі значно меншою споживаної потужністю. Початкові витрати, як правило, окупаються дуже швидко за рахунок економії витрат на комунальні послуги.

Міф: Світло від світлодіодних ламп занадто різке або яскраве

Нові світлодіодні лампи і системи управління дають операторам набагато більше гнучкості в зміні колірної температури і індексу «CCI» світлодіодного підсвічування, щоб знизити сприйняту різкість, яка могла мати місце в більш ранніх світлодіодних системах. Сучасні світильники та лінзи також допомагають розсіяти освітлення і зменшити відблиски від яскравих лампочок.

Міф: Всі світлодіодні лампи ідентичні

Світлодіодні лампи включають більш складні технології, ніж лампи розжарювання або люмінесцентні світильники. Виробники якісних світлодіодів підштовхують цю технологію до виробництва більш досконалих і довговічних продуктів, які включають такі функції, як вдосконалене управління температурою і стабільніша електроніка. Деякі світлодіодні системи можуть коштувати менше, ніж інші, але ці дешевші системи можуть не мати новітніх технологій, які створюють поліпшену світлотехнічну продуктивність.

Міф: Світлодіодні лампи ніколи не потребують заміни

Останні світлодіоди значно довговічніші за традиційні освітлювальні прилади, але в якийсь момент їх все ж потрібно буде замінити. В середньому, світлодіодні лампи будуть працювати вище мінімального рівня яскравості протягом 50 000 годин. Багато з них продовжують генерувати світло і після цієї середньої тривалості життя, але їх загальний світловий потік буде нижчий, ніж коли вони були вперше введені в експлуатацію. Компаніям, які встановлюють світлодіодні системи освітлення, як і раніше необхідно планувати технічне обслуговування і заміну ламп, але ці потреби будуть істотно менше в порівнянні з традиційним освітленням.

Міф: Світлодіодне освітлення погано впливає на здоров’я

Цілі групи лікарів критикували перші покоління світлодіодів, які мали високу концентрацію синього світла. Освітлення на цій довжині хвилі, як правило, змушує людей насторожуватися, воно втручається в циркадні ритми і сон. Нові світлодіодні системи мають елементи управління, що дозволяють операторам зменшувати довжину хвилі синього кольору на користь більш заспокійливого оранжевого або жовтого освітлення. Тому ранні критичні зауваження вже не вірні.