Канадські будинки з SIP-панелей підкорюють Україну

Будинки з SIP-панелей з'явилися в Україні порівняно недавно. Що ж стосується США, Канади та Скандинавії, там каркасно-панельні технології давно вважаються традиційними. Через тришарову конструкцію цей матеріал ще називають «сендвіч»-панелями. Матеріал має масу переваг і широко застосовується в малоповерховому будівництві. З нього монтують котеджі, заміські будинки, офіси, кафе і інші комерційні об'єкти.

Ближче познайомившись з технологією будівництва, не можна не оцінити її переваг. Перше, що звертає на себе увагу - надзвичайна енерогоеффектівность. Показник теплопровідності у пінополістиролу (наповнювач панелей) в 17 разів менший, ніж у цегли. У цьому сенсі 16-сантиметрова стіна з SIP-панелей еквівалентна стіні з 12 цеглин. Опалювати такий будинок в підсумку в 5-6 разів дешевше.

Завдяки хімічним складом пінополістирол не підтримує горіння і успішно витримує різноманітні атмосферні впливи. При правильній збірці будинок збереже свою цілісність 80 і більше років. Безсумнівний плюс також - мала вага. Каркасні будинки не потребують потужного фундаменту, а під час землетрусу є найбезпечнішими. Не випадково в сейсмоактивної Японії будівлі з сендвіч-панелей дуже популярні.

Важлива особливість каркасного будівництва - всесезонність. Цього не скажеш про цегляні і монолітні будинки. Тут кліматичні чинники впливають на темпи виробництва значно сильніше. Крім того, збирати каркасно-панельні будинки можна без важкої спецтехніки. Все перераховане в сумі дає велику економію часу і фінансів.

При будівництві всього будинку з SIP-панелей (перекриття фундаменту, стіни, покрівельні панелі) тепловий контур виходить повністю замкнутим, досягаючи максимальної теплової герметичності, що дозволяє знизити тепловтрати практично до нуля! Сумнівна економія на покрівельних СІП панелях, в разі використання кроквяної системи даху мансардного поверху, в подальшому виллється в набагато більші витрати на опалення будинку.

Тобто фактично виходить, що будинок, де роль підлог і даху виконують дошки на етапі будівництва дешевше у фінансовому еквіваленті, але щодо подальшого обслуговування істотніше дорожче. Будинок, виконаний повністю з СИП панелей, окупає себе з енергозбереження протягом 10 років.

Оцените все несомненные преимущества домов из СИП-панелей! Домостроительный комбинат BAUEN HAUS предлагает дачные дома под ключ недорого цены самые выгодные в Украине.