Курс Bitcoin досягнув рекордних $ 8000.

Знаменита криптовалюта починає новий етап, з огляду на її торгівлю поблизу рівня 8 000 $ в ході останньої ринкової сесії. Найбільша цифрова валюта в світі також створює величезні хвилі впливу в інших країнах, таких як Швейцарія; деякі швейцарські фірми недавно представили свої плани на майбутнє з біткоіном.

Біткоін в цьому році був оптимістичним, незважаючи на ряд розчарувань і неприємностей, які він відчував минулого місяця; поділ біткоіна викликав деякі негативні відгуки і коментарі, також, як і заява JPMorgan і масові кібератаки.

Більш того, цифровій валюті вдалося подолати всі випробування і залишитися на плаву, зберігши нові висоти і досягнувши нових рівнів. На сьогоднішній день продуктивність цифрової валюти в річному обчисленні становить приголомшливі 700%, і очікується, що в найближчому майбутньому показник буде рости.

Одна з основних причин того, чому біткоіни потрапили в тренд в цьому році, може бути пов’язана із загальною продуктивністю ринку; а також з тим, що вона залучає велику кількість інвесторів, з огляду на вліт від позначки в 2000 $ до позначки в 7 000 $; і сьогодні це становить зростання в 2,5%.

Ця висока продуктивність сприяла зростанню не тільки її ціни, а й усьому кріптовалютному ринку в цілому. Інші відомі альтернативні валюти, такі як Ethereum, також відзначали зростання останнім часом і займали верхні позиції через надзвичайну продуктивність Bitcoin.

Зараз капіталізація біткоїна становить близько $ 142 млрд. Загальна ж капіталізація сегмента криптовалют вперше піднялася вище позначки $ 253 млрд.

Під час недавнього опитування власників криптовалюти з’ясувалося, що цілих 40% з 564 респондентів заявили, що біткоіни і, взагалі, кріптовалютний рух є «технологією, що кардинально змінить світ». У той час як в цілому 21% учасників також вказали на те, що вони будуть брати участь в інвестиціях в біткоіни, оскільки це «довгострокові інвестиції, такі як в золото або срібло».

Співробітники LendEDU, які провели опитування, відзначили: «Ми виявили, що близько третини (32,62%) респондентів продали кілька своїх біткоінів з часу інвестування. Однак ми виявили, що більшість інвесторів (67,38%) не продали криптовалюту з моменту покупки».

Варто зазначити, що зростання вартості біткоіни привзвело і до сплеску споживання електроенергії. Згідно кріптовалютного індексу Алекса де Врайса (Alex de Vries), ака Digiconomist, майнери можуть споживати більше 24 терават енергії в рік на створення біткоїнів. Обсяг енергії для майнінгу можна порівняти зі споживанням Нігерії (186 млн. чоловік) за рік.

Майнери використовують приблизно 215 квт для проведення однієї транзакції (на добу близько 300,000 транзакцій). Середнє домогосподарство споживає 901 квт / год на місяць. Кожна транзакція споживає досить енергії для забезпечення роботи вдома. Майнери загалом володіють достатньою потужністю для забезпечення електроенергією 2.26 млн. американських будинків.

Успішна торгівля на ринку Форекс неможлива без застосування сучасних ефективних програмних комплесів. Торговий термінал MetaTrader4, про який детальніше можна дізнатися на mtdownloads.com завдяки широкому набору технічних інструментів, зручному інтерфейсу дозволяє суттєво підняти результативність торгів, збільшити прибутковість.