Власники Google побудують місто майбутнього в Канаді

Компанія Sidewalk Labs, що входить в головну структуру Google - Alphabet Inc. - буде розвивати "розумний" район в канадському місті Торонто. Це перша комерційна ініціатива Google в області технологій "розумного" міста, пише Wall Street Journal з посиланням на представників компанії і адміністрації Торонто.

Партнерство Sidewalk Labs і міста передбачає залучення містобудівників та експертів в сфері розумних міст для того, щоб спланувати місто майбутнього, де технологіями буде насичений буквально «кожен крок».

Ділянка в Торонто з назвою Quayside спочатку розглядався як зона благоустрою площею 12 акрів на східній набережній міста, але тепер це буде пілотна зона, на якій будуть тестуватися технології для майже 800 акрів неосвоєних міських територій. Sidewalk Labs планує розвивати в своєму розумному районі технології безпілотних автомобілів, модульних будівель і регенерації теплової енергії. В дальнішому, тут можна буде прибати комерційну нерухомість, а наразі таку можливість в Україні надає популярний сервіс Realia, ось тут https://realia.ua/prodazha-kommercheskoj_nedvizhimosti/ ви знайдете найвигідніші пропозиції.

В агентстві Waterfront Toronto, що відповідає за розвиток набережної Торонто, відзначають, що пропозиція Sidewalk Labs було вибрано з більш ніж шести варіантів, оскільки пілотний проект компанії можна масштабувати по всьому місту.

Оснащення району Quayside смарт-технологіями демонструє, яку роль Інтернет речей і розумні міста займають в стратегії Alphabet, яка, почавши зі смарт-термостатів і камер безпеки для будинку, послідовно розширює масштаби використання своїх розробок у впровадження програмного забезпечення в фізичний світ, відзначає Wall Street Journal . За оцінками видання, вартість проекту, ймовірно, буде перевищувати $ 1 млрд, виходячи з витрат на будівництво подібних смарт-районів. Sidewalk Labs поки повідомив про виділення $ 50 млн на початкове планування та тестування.

Генеральний директор Sidewalk Labs Дан Докторофф (Dan Doctoroff) пояснив, що після того, як компанія апробує на практиці в районі Quayside деякі зі своїх концептуальних розробок, вона зможе ліцензувати свої технології для комерційного використання в інших містах.

«Очікується, що ми створимо тут [в Торонто] продукти, які будуть експортуватися в інші міста», - сказав глава Sidewalk Labs.