Apple запатентувала гнучкий дисплей для складного iPhone

Останнім часом по мережі ходить чимало чуток про розробку складного iPhone. І недавно вони були частково підтверджені американським патентним відомством, на сайті якого була опублікована патентна заявка Apple на гнучкий дисплей для складного смартфона iPhone.

Згідно з цією заявкою, інноваційний електронний пристрій може мати гнучку частину, яка дозволить йому складатися. Передбачається, що такий гаджет буде оснащуватися гнучким дисплеєм, здатним складатися по осі вигину. А сам патент описує екран, як такий, що може “відкриватися і закриватися, як книга”.

Перші чутки про те, що Apple займається розробкою гнучкого дисплея, з’явилися в мережі ще близько року тому. При цьому серед партнерів купертинівців називалася корейська LG. А буквально минулого місяця стало відомо про плани Apple по інвестуванню в завод LG з виробництва гнучких екранів.

В обох звітах згадувалися OLED панелі. Однак ця патентна заявка Apple охоплює всі основні типи панелей, включаючи LCD, OLED і microLED. При цьому Apple вже використовує гнучкий екран в iPhone X. І, незважаючи на те, що він здається плоским, краї екрану мають вигнуту форму. І саме це дозволило iPhone X отримати безрамковий дизайн з такими вузькими рамками.

Втім, даний проект - справа майбутнього, а існуючі моделі iPhone у разі їх несправності швидко і якісно відремонтують у сервісному центрі GROKHOLSKY REPAIR COMPANY, на сайті grokholsky.com ви зможете детальніше дізнатись про цю послугу.

А нещодавно стало відомо, що Apple планує перейти на виробництво комплектуючих з перероблених і екологічних матеріалів. Про це представник компанії повідомив в інтерв’ю порталу News.com.

“Ми хочемо випускати гаджети, виготовлені з на 100% перероблених матеріалів”, - розповіла виданню віце-президент компанії Ліза Джексон. За словами Джексон, вендор має намір випустити iPhone і MacBook з безпечних для природи ресурсів, наприклад біопластику.

“Я вважаю, що ми єдина компанія, яка намагається досягти цього”, - додала представник купертинівців. З думкою Лізи Джексон солідарна Amnesty International - правозахисна організація, яка в недавньому звіті з вторсировини назвала Apple лідером галузі.

Експерти вважають, що найскладнішим при переході на екологічне виробництво буде заміна кобальту - токсичного матеріалу, необхідного при створенні акумуляторів. Зараз Apple отримує кобальт з Конго, причому на виробництві в основному працюють діти.