Демісезонний одяг для малюка: нові технології проти застуд

Осінь зазвичай «радує» холодною, вітряною та нестійкою погодою. І це треба враховувати, збираючи малюка на прогулянку. Як вибрати демісезонний верхній одяг для дитини? Комбінезони, напівкомбінезони, куртки і непромокальні штани... Якими особливими характеристиками володіють ці дитячі демісезонні речі і чим один від одного відрізняються?

Демісезонний одяг для дітей: одягаємося шарами

Головне завдання демісезонного одягу для дитини - зігрівати. І відмінно справиться з цим продукція вітчизняного виробника верхнього одягу NuiVery, з якою можна ознайомитись на сайті https://very.ua/. До речі, саме ця компанія пропонує досить вигідні умови співробітництва по системі дропшопінгу.

Отож, дитячий демісезонний одяг повинен зігрівати, але не перевпрівати. Для цієї мети відмінно підходять моделі з сучасних матеріалів - з мембраною, холлофайбером, ізософтом, синтепоном і ін. Вони відмінно підійдуть для холодної погоди.

Мембрана - це матеріал, що володіє високою водонепроникністю, вітрозахистом та при цьому зберігає здатність «дихати». Мембрана виробляється з тефлону, отвори в ній такі, що вода в рідкому вигляді через них не просочується, а в пароподібному стані проходить абсолютно вільно і нікуди не вбирається.

Слід пам’ятати, що сама мембрана не гріє, а лише допомагає відводити вологу. Одяг на чистій мембрані без утеплювача не зігріє малорухливу дитину, а тільки захистить від зовнішньої вологи. Так що відразу слід подбати про одяг «другого шару» - наприклад, внутрішній комбінезон з флісу.

Важливо звернути увагу на те, щоб лицьова сторона тканини була просякнута додатковим брудо- і водовідштовхувальним шаром. Завдяки такій обробці краплини не вбираються, а просто скочуються з поверхні тканини. До речі, мембрана «працює» тільки при русі.

Ізософт, холлофайбер, файбердаун споріднені за своїми властивостями. В цілому вони представляють собою неткане термоскріплене полотно і мають високі теплозберігаючі якості (гріє не утеплювач, а порожнини між його волокнами!), не втрачають форму після прання, не злежуються.

Якщо стане тепліше (температурний режим від - 5 до +10), саме час надіти дитячу куртку на синтепоні. Він виготовлений з поліефірних волокон, які як би тримаються один за одного за допомогою силіконових голок. Дитяча куртка на синтепоні легка і не дуже довговічна: після прання синтепон втрачає майже половину товщини.

Якому дитячому одягу не страшні ні бруд, ні сльота?

Слід згадати і про захисний дитячий одяг на осінь, який одягається на прогулянку поверх основного одягу в бруд і сльоту. Це куртки й напівкомбінезони, зшиті з непромокальних прогумованих матеріалів нового покоління, зокрема з еластопласту. Навіть якщо малюк впаде в калюжу в такому «захисті», він не промокне, тому повертатися додому не доведеться.

Дитячий одяг подібного типу має вільний крій. Щоб вода не затікала під штанини, знизу у захисних штанів вшита гумка, що щільно облягає чобіт, і є штрипки (шевські петельки), з регулюванням по довжині. Вставлені гумки і в манжети рукавів захисної куртки і по краю капюшона. Всі шви проклеєні і запаяні, блискавка на куртці закрита спеціальною планкою, що застібається на кнопки.

Забруднення після прогулянки легко видаляються мокрою губкою або струменем води. Сильно забруднені речі можна прати в мильному розчині при температурі 30 ° С. Потрібно розуміти, що при всіх достоїнствах водонепроникного захисного одягу він може служити лише доповненням до основного гардеробу дитини. Цей одяг дає можливість дитині гуляти і в дощ, і в сльоту, але не призначений для повсякденного використання і не зможе замінити собою дитячий демісезонний одяг.