З’їж свій кактус: чарівні торти, які виглядають як справжні сукуленти

Сукуленти і кактуси завжди були чудовим подарунком для величезної армії шанувальників цих рослин. Також завжди було прийнято приносити з собою в гості тортик. Тепер же можна поєднати ці два традиційних подарунка, захопивши з собою чудовий тортик у вигляді кактуса. З таким тортом на будь-якій вечірці завжди будеш в центрі уваги, а зробити його своїми руками не складно, якщо є досвід спілкування з масляним кремом

Шеф-кондитер Івен Каві спеціалізується на випічці, яка виглядає як справжній витвір мистецтва. Ці квіти і кактуси насправді зроблені із замороженого вершкового крему, поміщеного на основу з пісочного тіста. У підсумку виходить воістину чарівний ефект, і подібні шедеври навіть шкода розрізати і їсти. До речі, ось які чудові фігурки для прикраси тортів можна замовити в інтернет-магазині ppik.com.ua.

Каві робить ці торти в пекарні, яку вона зробила прямо в своєму будинку в Джакарті, Індонезія. При цьому вона користується тільки своїми руками і старою піччю своєї матері.

Процес випічки є дуже трудомістким, і у Каві рідко буває навіть обідню перерву. Починає вона роботу о 5 годині ранку і закінчує до вечора. Потім вона забирає дитину зі школи і проводить залишок дня, прикрашаючи свої магічні творіння.

Іноді робочий день Каві триває до 10 години вечора, але вона нітрохи не скаржиться, стверджуючи, що вона любить своє заняття.

Ну і на завершення, щоби закріпити позитивний настрій, ось вам такий фантастичний “живий” торт. Французький аніматор і режисер Олександр Дюбоск (Alexandre Dubosc) створив чудовий кліп «Melting POP». У ролику він анімував вигадливо прикрашений шоколадний торт - справжній шедевр кулінарної майстерності!

Гастрономічне шоу, яке може довести до непритомності будь-якого ласуна, починається з появи філіжаночки шоколаду, яка обертається, і вінчає апетитну конструкцію. Звідти візуальний ряд переміщається вниз і фіксує кожен наступний шар під характерний хрускіт вибухаючих зерен попкорну. З невеликих тарілочок біла маса зникає в роті монстриків - логотипів популярної в минулому рок-групи Rolling Stones.

Анімація створює повну ілюзію реального руху, показуючи трансформацію образів, що виникають при повороті. І хоча мудрий Ходжа Насреддін говорив, що від повторення слова «халва» у роті солодше не стане, Олександр Дюбоск своєю талановитою роботою спростовує цей постулат!