У США відкрився фітнес-клуб для біохакерів

Американський біохакери і засновник компанії Bulletproof Дейв Еспрі відкрили в Лос-Анджелесі «центр поліпшення людини» Bulletproof Labs. У ньому відвідувачам не доведеться потіти в тренажерному залі - замість цього вони будуть користуватися просунутими гаджетами для біохакінга. Вартість задоволення - $ 500 в місяць.

На вході в новий оздоровчий центр стоять індивідуальні металеві капсули для процедур. Неподалік в шкіряних кріслах гортає журнали група людей - при цьому вони отримують живильний розчин через крапельницю. Місцева медсестра може поставити вам таку крапельницю за $ 50 - є розчини для зміцнення імунітету і кишечника, а також засоби від похмілля, ПМС і «поліпшення гламурності».

Головний зал заповнений всілякими тренажерами, до яких підключені спеціальні шоломи, датчики і кисневі маски. На них не можна займатися в звичайному сенсі цього слова - такі тренажери створені для «хитрої» розминки, під час якої ви будете менше пітніти, але отримаєте такі ж (або навіть кращі) результати. Наприклад, тут є «атмосферний тренажер для клітин», який нібито «робить масаж клітинам зсередини». Пристрій нагадує космічну капсулу Супермена. Усередині людина відчуває перепади температури і висоти над рівнем моря, через що калібруються його стрес-фактори (що б це не означало).

У залі можна знайти капсулу віртуального польоту. У неї лягають, надівши окуляри і навушники, а потім закривають очі. Під час процедури перед закритими очима пацієнта спалахують психоделічні вогні. Співробітники центру говорять, що процедура «перевантажує почуття», але в виданні Fastcompany пишуть, що по відчуттях це, скоріше, нагадує розслабляючий тріп під ЛСД.

Є й більш незвичайні розваги - наприклад, можна позайматися на «тренажері для кісток» або «кисневому тренажері», який по черзі подає позитивні і негативні іони кисню (так він повинен покращувати подих). Є ще «інфрачервоний випромінювач» - пристрій, який опромінює тіло червоним і інфрачервоним світлом в спробах зменшити запалення і «поліпшити роботу мітохондрій». У Bulletproof Labs працює кілька кімнат для медитації і поліпшення концентрації. В одній з таких сеанс триває 30 хвилин. Весь цей час ви будете слухати розслаблюючу музику, яка повинна пробудити ваш творчий потенціал і «поліпшити навички». Вбудовані в кімнату сенсори сканують обидві півкулі мозку, а динаміки відтворюють заспокійливі звуки.

Позайматися в «центрі поліпшення людини» обійдеться досить дорого. Плата стягується за кожне використання тренажера - по $ 50 за один раз. Можна оформити абонемент на один місяць за $ 510, в який включено 12 використань. Ця ціна майже в два рази перевищує середню вартість місячного абонемента в хороший зал в Лос-Анджелесі, не кажучи вже про чудовий фітнес-центр «Олимпик», про який можна дізнатися по посиланню  http://olimpic-fit.ru/fitnes-babushkinskaya.

Щоденні походи в Bulletproof Labs обійдуться в $ 1400, але центр задуманий так, щоб людині не потрібно було заходити туди щодня. «Ми зробили його таким чином, щоб вам доводилося витрачати на зал мінімальну кількість часу і отримувати максимальний результат», - пояснив Еспрі. В середньому заняття на одному тренажері займає не більше 15 хвилин.

Еспрі визнає, що навряд чи широкий загал зацікавляться такими просунутими технологіями - їх цілком влаштує і звичайний тренажерний зал. Своїми основними клієнтами він вважає фанатів біохакінга з Кремнієвої долини.

До Еспрі зверталися керівники різних фірм і представники шоу-бізнесу. Вони зізнавалися, що можуть приділити самовдосконаленню тільки 20 хвилин в день. Такі люди розуміють важливість медитацій, біодобавок і турботи про власне здоров’я. На них і розрахований Bulletproof Labs, а сам Еспрі сподівається, що його центр відкриє нову еру фітнесу та турботи про здоров’я.