Пледи у вигляді суконь принцес Princess Dress Blanket

Плетені вручну, або в'язані на товстих коротких спицях об'ємні пледи продовжують залишатися ефектною прикрасою інтер'єру, і оригінальним способом зігрітися в холодну погоду, затишно розташувавшись на дивані. Прямокутні, овальні або круглі, такі пледи доповнюють оформлення дитячих та дорослих ліжок, диванів і крісел. Більш того, для вив'язування об'ємних пледів своїми руками навіть пряжу спеціальну недавно випустили - наділену трубчастою конструкцією з холлофайбером всередині і трикотажем зовні Ohhio Braid.

Як приємно зробити приємний презент дорогій людині! Замовляйте оригінальний подарунок мамі на OLX.ua, теплі пледи, оригінальна косметика, вишукана біжутерія, домашній текстиль, солодощі, сувеніри, і безліч інших чудових речей на любий смак і гаманець!

У той же час, як підказує досвід майстрині з в’язання з американського штату Канзас Керол Хладік (Carol Hladik), об’ємний плед зовсім не повинен мати класичну форму. Наприклад, чому б не пов’язати його гачком у вигляді сукні принцеси, яка зігріє холодним зимовим вечором і порадує око оригінальним дизайном? Ідея такого пледа прийшла в голову Керол, коли вона відновлювалася після хірургічної операції, певний час не маючи можливості ходити, виконувати замовлення клієнтів, і при цьому бажаючи порадувати себе улюблену чимось теплим, красивим і незвичайним.

Гортаючи один з модних журналів з черговою колекцією нарядів в стилі діснеївських принцес, Керол задумалася - чому б не зв’язати плед, схожий на таке плаття? В результаті майстриня виготовила не один плед, а цілу колекцію таких оригінальних покривал в різних варіантах дизайну, для дітей і дорослих.

Правда, не встигаючи виконувати замовлення по в’язанню готових пледів в своїй крамничці на онлайн-майданчику Etsy майстриня виклала в якості товарів інструкції-схеми виготовлення Princess Dress Blanket, щоб будь-яка господиня, яка вміє в’язати сама (або має маму, бабусю з таким умінням), могла придбати бажану схему, купити відповідну пряжу, і самостійно, заощадивши серйозну суму, виготовити вподобаний плед.

Вибирати є з чого: забавні пледи у вигляді сукні принцеси представлені в декількох модельних варіантах: з короткими шлейками на плечі, і з повноцінними довгими рукавами, з повністю відкритим декольте, або що частково приховують груди, з спідницями з декількох ярусів, в’язаними квітами, рюшами та іншими варіантами обробки.

Але, зрозуміло, всі ці пледи-сукні мають головну особливість. Вони можуть одягатися на плечі через реальні шлейки рукавів. А ось увесь інший “наряд” є плоским і одностороннім: прикриваючи лише живіт, боки і ноги спереду. Що цілком закономірно, адже таке “плаття” і виконує роль пледа, покликаного зігріти лише одну сторону тіла. Але навіть заснувши на дивані спиною вгору, сховатися таким Princess Dress Blanket теж можна: спідниця в кожному з варіантів в’яжеться довгою і широкою.

Як можна оцінити на фото, плед у вигляді сукні принцеси відрізняється від класичних, модних сьогодні, об’ємних пледів. В даному випадку він вив’язується гачком (декількома гачками різної товщини в залежності від товщини деталей). Що стосується кількості пряжі, необхідної для вив’язування такого пледа-сукні, вона відрізняється залежно від моделі. Наприклад, робота над синьо-фіолетовим пледом для немовляти потребує близько 900 метрів такої пряжі. Над тим же пледом для дитини 5-8 років - близько 1250 метрів. А на такий же ж плед з розмірами для дорослої людини, як зазначає автор ідеї, буде використано трохи більше 2000 метрів пряжі.

При цьому кожна пропонована Керол Хладік англомовна інструкція містить рекомендації по вив’язуванню пледів всіх трьох розмірів: для новонародженого, дитини і дорослого. Пропонована в форматі PDF з цінником $ 5,50 за кожну з моделей, і доступна для скачування після оплати. А незабаром, на додаток до вже представленим, дівчина планує запропонувати своїм клієнтам схему в’язки пледа за мотивами сукні Русалочки - з властивим йому широким хвостом-плавником.

На завершення відзначимо, що досвідчена майстриня з в’язання, оцінивши ідеї пледів-суконь, цілком може їх удосконалити, створивши в результаті власний, ще більш оригінальний плед, який сподобається дорослим, але ще більше малюкам. Адже будь-яка дівчинка, загорнувшись в такий плед під час сімейного відпочинку або перегляду мультфільмів, напевно відчує себе справжньою принцесою.