Готуємо авто з ГБО до зимових холодів

Щоб взимку газобалонне устаткування не доставляло проблем, його потрібно заздалегідь підготувати. Зимовий режим експлуатації відрізняється тим, що форсунки і редуктор можуть обмерзати, через що бувають перебої з подачею газу. Але якщо на початку осені провести комплексне обслуговування ГБО, то здебільшого проблем вдасться уникнути. А далі справа за малим - дотримуватися деяких правил, і все буде добре!

Профілактика ГБО перед зимою

Для того, щоб ваше ГБО працювало як годинник незалежно від пори року, важливо влаштовувати його своєчасну профілактику. Саме основне, це:

- заміна фільтрів парової фракції;

- заміна фільтрів рідкої фракції. У разі наявності в вищевказаних деталях конденсату значно погіршується пропуск палива, як наслідок - ваше авто істотно втрачає потужність, або зовсім відмовляється заводиться;

- заздалегідь необхідно також відкалібрувати форсунки, так як їм потрібна своєчасна промивка.

Маючи несправності в системі запалювання, ви також не зможете розраховувати на нормальну роботу авто на газу. В даному випадку основними індикаторами проблеми, як правило, є пробиті свічки (якщо проблема саме в них, мало буде просто вичистити або замінити, важливо усунути причини, що призводять до забруднення, а також - відрегулювати зазори між електродами).

До речі, по посиланню лучше ремкомплекты, фильтра и крепежные материалы ви зможете вигідно придбати якісні комплектуючі до ГБО 2-го і 4-го покоління.

Готуємо газобалонне устаткування до зимових морозів

Якщо температура за вікном досягла мінусових позначок, важливо буде утеплити редуктор. Так як авто на газу взимку не запускається, це дозволить значно скоротити час прогріву і, відповідно, буде менше витрат бензину, який для цього самого прогріву і використовується. Для цього добре підійде фольгований утеплювач.

Виробники скрапленого газу в залежності від пори року можуть змінювати співвідношення бутану з пропаном. Тому, може знадобитися додаткова настройка ГБО.

При експлуатації ГБО взимку, фахівці рекомендують спостерігати за вмістом бензобака. Необхідно, щоб він був наповнений більш, ніж на половину. При такому підході буде значно менше утворення конденсату, це дозволить двигуну краще працювати на бензині.

Експлуатація ГБО взимку

В умовах сильних морозів звертайте увагу на заправку газом! Категорично забороняється залишати авто з повним балоном газу в теплому приміщенні. Причина тому - природне температурне розширення, через що газ збільшується в об’ємі і починає стравлюватися через мультиклапан. Вихід газу в закритому приміщенні дуже небезпечний (досить найменшої іскри, навіть включення світла), до того ж, балонні стінки можуть просто не витримати і прорватися.

Тому використовуючи авто на газу взимку - наповнюйте балон максимум до 80%, якщо плануєте ставити його в теплий гараж.