Екологічний супермаркет Original Unverpackt в Берліні пропонує відмовитися від упаковки

Хоча всі існуючі зусилля по переробці і використанню повторно пакувальних матеріалів приносять значний внесок у зменшення кількості сміття, що відправлятиметься на сміттєзвалище, кожен день людина в середньому виробляє 1,3 кілограма сміття, більша частина якого складається з їжі. Тому перед нами стоїть завдання ще в магазині зменшити кількість непотрібних пакувально-харчових відходів, перш ніж ми встигнемо за це заплатити свої гроші на касі.

Ця ідея і лежить в основі Original Unverpackt, нового концептуального супермаркету в Німеччині, який працює, грунтуючись на своїй філософії «нульових відходів», заохочуючи споживачів приносити упаковку або багаторазові контейнери з собою.

Розташований в берлінському районі Фрідріхсхайн Кройцберг, магазин буде продавати продукти харчування, в основному, доставлені від місцевих постачальників, тим самим скорочуючи транспортні витрати і забруднення навколишнього середовища. Продукція розфасована в ємності по типу саморозвантажного контейнера (перевернутий догори дном контейнер з важелем), за допомогою якого покупці можуть за бажанням вибрати потрібну їм кількість продукту.

Щоб забрати товар, покупці можуть принести свою власну упаковку, якщо таку не знайдуть вдома, то можна позичити багаторазові контейнери в магазині або використовувати пакети, виготовлені з переробленого паперу.

Погодьтесь, ідея чудова! І якщо будете в німецькій столиці - обов’язково відвідайте цей заклад. Як добратись? Все просто, замовляйте трансфер в Берліні тут, в комфортному авто вас швидко і недорого довезуть до будь-якого потрібного вам місця.

Запуском проекту займається Сара Волф (Sara Wolf) і Мієна Глімбовська (Miena Glimbovski), які розчарувавшись кількістю пластику в супермаркетах, залишили навчання в університетах і приступили до реалізації власної ідеї екологічної торгівлі.

Проект був в розробці близько двох років, і після успіху кампанії зі збору коштів методом краудфандінга, який допоміг зібрати їм потрібну кількість стартового капіталу, команда готується розкрити двері того, що вони сподіваються стане революцією в торгівлі.

Ось що пишуть дівчата: «У нашому магазині ви знайдете все, що потрібно. Що ви не знайдете тут, так це незлічену кількість брендів одного продукту, тому що одного цілком достатньо. Ми ретельно перевіряємо і вибираємо кожен продукт. Більшість товарів продуктів харчування поставляються нам локально: немає макаронних виробів сумнівного походження і тим більше сумнівних на смак, замість цього ви знайдете макарони і пасту від місцевих виробників.

Для бюджетного гаманця ми зможемо запропонувати не тільки органічні, але і звичайні продукти. У всіх повинна бути можливість допомагати навколишньому середовищу так, як вони можуть. У нас також можна буде вибрати чистячі і косметичні товари. Шопінг стане для вас не щоденною рутиною, до якої ви звикли, а дійсно приємним проведенням часу».

Кожен крок в ланцюзі постачань продиктований філософією команди  Original Unverpackt - «Нуль відходів ». Вона спрямована на зменшення споживання таких ресурсів як вода і паливо, а також поступове зведення до нуля пакувальних відходів, яких тільки в Німеччині щорічно потрапляє на звалище в розмірі понад 16 мільйонів тонн.