Для чого потрібна SEO оптимізація сайту?

Останнім часом загадкова англійська абревіатура SEO стала відома навіть людям, далеким від інтернет-технологій і онлайн-комерції. Деяким людям вдалося дізнатися, що це якось пов'язано з пошуковими системами, інші до цих пір мало розуміють механізми її роботи. В якості невеличкого лікнепу варто все ж розібратися, так що ж таке SEO і коли воно застосовується на практиці.

Причини виникнення SEO

Ні для кого не секрет, що пошук інформації в сьогоднішньому інтернеті здійснюється за допомогою спеціальних сайтів - пошукових машин (той же самий Google), які індексують всі сайти всесвітньої павутини, а потім можуть по певних запитах виводити користувачам цікаві для них сайти. Індексація, тобто огляд і додавання сайту в глобальний реєстр, проводиться в автоматичному режимі спеціальними пошуковими роботами. З цього можна зробити нескладний висновок, що у робота є певні алгоритми роботи, за якими він оцінює, наскільки цікавим є той чи інший сайт. На основі цієї інформації в подальшому складається пошукова видача, а проіндексовані сайти розташовуються по порядку і по сторінках.

Важливість SEO для інтернет-ресурсів

Інший очевидною висновок - чим вище сайт знаходиться в списку видачі, тим більша ймовірність, що користувачі стануть заходити саме на нього. Напевно ви і самі при пошуку інформації рідко заходили далі другої-третьої сторінки у видачі пошукової системи. На щастя, вимоги пошукових систем і певні методи роботи їх роботів є у відкритому доступі, тому веб-майстри і SEO-фахівці можуть оптимізувати сайт для кращої індексації пошуковими системами.

Саме цей процес і називається SEO - Search Engine Optimization, тобто оптимізація для пошукових движків. Основна специфіка цього процесу - величезна кількість тонкощів і нюансів, за якими працюють пошукові сервіси. Це і відповідність ключовими словами, і валідність HTML-розмітки, і кількість посилань з інших сайтів.

Звичайно ж, простій людині самотужки ніяк не розібратися з усіма тонкощами SEO, цим займаються досвідчені спеціалісти, наприклад ось тут https://goldenweb.ua/seo-prodvizhenie-saytov/ ви дізнаєтесь про діяльність студії GoldenWeb: новітні технології, що дозволяють суттєво підняти конкретний ресурс у пошуковій видачі Yandex і Google, вимоги до сайтів для досягнення мети ефективної SEO-розкрутки.

Також тут ви можете вигідно замовити розробку сайтів любої складності і тематики, комплексне просування їх, в тому числі і в соцмережах, професійний сео-аудит