Все, що потрібно знати про мікропозики

В інтернеті та засобах масової інформації ведеться дуже багато діалогів про мікропозики. Зокрема, розповідають про те, що позичальникам, що зважилися на отримання такого кредиту, загрожує суттєва переплата. Але мікропозики мають і безліч переваг, що відрізняють їх від кредитів в звичайних банках.

У кожного з нас в житті буває ситуація, коли терміново потрібні гроші. Часто нам в цьому допомагає кредитна система. Традиційний кредит в банку або позика онлайн в наш час - досить поширене явище. Парадокс в тому, що більшість з нас не в змозі виплатити отриманий кредит. І справа навіть не в платоспроможності, а в нашому власному нерозумінні, або, точніше сказати, небажанні до кінця розібратися з кредитним договором.

Більшість людей сприймають ситуацію поверхово, і не обтяжують себе детальним вивченням умов договору. Наприклад, побачивши напис кредит під 2% відсотка лише деякі звертають увагу, що це відсоток лише за один день. В результаті, побіжно ознайомившись з кредитним договором, ми підписуємо собі смертний вирок, тому що в сумі це буде приблизно 730 річних відсотків. Тому перед тим, як що-небудь підписувати, уважно вивчіть всі умови, особливо цінна інформація вказана дрібним шрифтом. У таких ситуаціях поспіх ні до чого. Краще детально все вивчити і зважити.

Однією з істотних переваг звернення в мікрофінансову організацію можна назвати те, що потенційний клієнт економить величезну кількість часу, який він ризикує витратити на відвідування банків для подачі заявки. В МФО взяти кредит на карту можна навіть за допомогою інтернету, оформити і отримати необхідні кошти також цілком можливо віддалено. Так, гроші можуть бути переведені на банківську карту або рахунок позичальника в лічені години після оформлення

При виборі кредиту потрібно порівнювати не відсотки і тарифи, а суму переплат. Фінансові організації зобов’язані вам порахувати цю суму. Тільки в цьому випадку ви зможете зрозуміти, наскільки реально вам вигідний кредит. Адже більшість людей або не розуміють фінансових термінів, або плутаються в них, і в замішанні підписують документ.

Дуже часто банки та інші фінансові установи спеціально заплутують своїх майбутніх клієнтів вживаючи різні специфічні банківські терміни. Звичайна людина плутається в такий термінології, і як наслідок сприймає ситуацію в такому спотвореному вигляді. Наприклад, на рекламному щиті одного з банків ви побачили жирними літерами напис «переплата 13% в рік». Середньостатистична людина сприймає це як річну відсоткову ставку. І лише уважні та відповідальні люди зможуть дістатися до дрібного шрифту, де чітко буде вказано зовсім інша сума, яка може бути більшою в цілих 2 рази. Банк просто підмінив фінансові терміни.

Тому будьте дуже пильні уважні і завжди допитливі, це дуже корисно, а в даному випадку ще й корисно для нервової системи.