Шафа-купе: економія повинна бути розумною

Красиві, стильні, розкішні, сучасні шафи-купе найчастіше здаються непомірно дороговартісними. І коли стара шафа вирушає в утиль, на її місце стає ще одна дешева «розпашонка». А як чудово б тут виглядала зручна і містка шафа-купе!

Виробники розвіюють міфи: сучасна шафа-купе - це не завжди так дорого, як здається. Вартість виготовлення шаф складається з різних факторів.

На чому можна заощаджувати

До економії варто підходити розумно. Потрібно розуміти, що корпусні меблі мають елементи чисто декоративні, які несуть тільки естетичне навантаження, і ті, які привносять зручність в використання вбудованих меблів і його термін служби. Для початку повідомте дизайнеру, якою би ви хотіли бачити свою шафу-купе: модель, наповнення, матеріали, декор. Спеціаліст прорахує точну вартість виробу і, якщо сума виявиться для вас непідйомною, то запропонує, які частини виробу можна змінити, щоб вписатися в бюджет. Отже, економити без втрати якості можна на наступних елементах:

- Розсувна система. По суті, розсувні система і двері - це найдорожчі елементи шафи-купе. І, власне кажучи, те, за що вибирають цю модель. Двері-купе забезпечують зручність використання і значно економлять місце в приміщенні. Найпростіший спосіб тут заощадити - відмовитися від оригінальних розсувних систем і розрекламованих брендів. Вартість таких механізмів невиправдано висока, так як включає в себе і суми, витрачені на рекламу.

Але якість не розкручених марок середньої цінової категорії нітрохи не поступається найкрутішим брендам. Повірте, ніхто не буде вишукувати назву лейбла і заздрити вашому фінансовому благополуччю. Вибирайте якісні марки за розумними цінами - це заощадить витрати на виготовлення меблів для передпокою, спальні, вітальні і збереже належну якість.

Також можна знизити вартість виробу, якщо вибрати замість алюмінієвої сталеву систему ковзання. Вона, звичайно, має не такий презентабельний вигляд і надійність, але цілком згодиться, якщо мова йде про шафу-купе для підсобних приміщень та інших непримітних місць.

- Двері. Прямий шлях до економії на дверях - спрощення дизайну. Велика кількість дзеркал, фацет, шкіри та інших декоративних елементів - все це, звичайно, створює унікальність і привносить певний стиль в приміщення. Але, коли мова йде про тотальну економію, від будь-яких прикрас варто відмовитися.

Найекономніший варіант - одноколірний фасад дверей з ламінованого ДСП. Якщо все-таки хочеться якось урізноманітнити дизайн і не влетіти в копієчку, то фахівці рекомендують вибирати, наприклад, звичайне дзеркало замість дзеркала з піскоструминним друком і вітражами. І вставки скла будуть значно дешевшими за двері з цільного скла, а дизайн може вийти дуже навіть цікавим.

Крім того, до подорожчання призводить і кількість дверей. Якщо відстань дозволяє і це не завдасть дискомфорту при експлуатації, то краще зробити двоє дверей замість трьох і три замість чотирьох. А взагалі, ідеальними будуть пропоновані на сайті www.dverikupe.com.ua надійні, функціональні і естетичні двері компанії DveriKupe.

- Корпус. Тут можна заощадити на кількості матеріалу. Наприклад, якщо шафа-купе буде вбудованою, то можна відмовитися від бічних стінок, а також від нижньої, верхньої та задньої. Це ніяк не відіб’ється на естетичності виробу і його експлуатаційних характеристиках. Крім того, можна заощадити і на самому матеріалі, вибравши більш дешевий ЛДСП.

- Наповнення. До наповнення шафи-купе відносяться полки, висувні ящики, кошики, штанги і інші місця для зберігання речей. Хочете заощадити - вибирайте найпростіші елементи. Наприклад, проста полка набагато дешевша за шухляду, яка вимагає складного механізму і більшої кількості матеріалу на виготовлення. Навіть ручка до такого ящика може потягнути зайві витрати. А якщо таких ящиків п’ять, то і підсумкова сума виросте. Тому бюджетним варіантом стане звичайна поличка.

На чому не можна економити

Є ще кілька способів значно знизити вартість шафи-купе. Втім, така гонитва за дешевизною в підсумку може обернутися тільки даремно витраченими грошима і нервами. Споживчі властивості шафи-купе будуть низькими, користуватися виробом буде незручно і небезпечно. Наприклад, це відноситься до використання звичайного скла або дзеркала для оформлення дверей. Так, ці матеріали дешевші, ніж ті, що традиційного застосовуються при виготовленні шаф-купе. Але вони не мають спеціальної плівки, яка не дає розлетітися осколкам при пошкодженні. Особливо це важливо, якщо в квартирі є діти.