Що таке хайп (HYIP) і як на ньому заробити

Як відомо, можливостей заробити в інтернеті дуже багато. Причому знаменита сентенція про безліч способів умовно легального відбирання грошей у громадян діє і у всесвітній павутині. Як і ще одна - хто не ризикує, той не п'є шампанського!

Все вищесказане як не можна краще підходить до опису такого способу монетизації в інтернеті, як хайп. Це слово є абревіатурою англійського словосполучення - Інвестиційна програма High Yield (HYIP), що означає «високоприбуткові інвестиційні програми».

Сама назва вже говорить сама за себе. Дохід від хайп - це кошти, які надходять від інвестицій в різних прибуткових підприємствах. Все було б добре, але працює ця програма за принципом фінансової піраміди. Тобто, найчастіше як таких інвестицій просто немає, а дивіденди виплачуються за рахунок знову залучених учасників проекту. Природно, що більшість експертів в один голос заявляють про шахрайську схему і про обережність з подібним видом заробітку в інтернеті. Однак людина слабка і не може забути про ризик і про шампанське. Тому хайп є на сьогоднішній час досить популярним способом підвищити свій дохід завдяки онлайн-вкладенням грошей.

Вкладати чи не вкладати гроші в хайп-піраміду - рішення приймає їх власник. Головне правило таких інвестицій - це правильно прорахувати фінансові ризики, акуратно проаналізувати хайп мониторинг, і не класти “всі яйця в одну корзину”. Потрібно запам’ятати раз і назавжди - яким би привабливим не здавався такий ризикований проект, не можна вкладати всі заощадження, від яких залежить не просто добробут суб’єкта, а його повноцінне життя. Тобто, якщо є бажання заробити на хайпі, то потрібно виділити якусь суму, втрата якої в разі обвалу піраміди буде відносно безболісною.

Крім цього, не варто захоплюватися хайпами, які обіцяють дуже великий прибуток в короткому терміні. Так не буває просто за законами фізики, тому слід віддавати перевагу низькодохідним проектам. Вони також називаються довгостроковими і є найменш ризикованими в цій сфері інтернет-заробітку. Найчастіше дохід від таких інвестицій не перевищує 0,5% в день, також низькодохідні хайп-компанії більш відкриті для інвесторів, з легкістю надають потрібні реєстраційні документи та контактні дані.

Найбільш ризиковані і одночасно найприбутковішими є високоприбуткові хайпи. Вони обіцяють дивіденди на рівні від 5 до 15% в день. Також для них характерна агресивна реклама і багаторівнева реферальная система, коли платять не тільки за залученого нового інвестора, а й за тих, кого залучить і він. Отримати дохід від такої програми можливих, якщо вкласти гроші в самому початку програми і, не спокусившись на ще більші прибутки, вивести їх швидко і без коливань.

Якщо рішення інвестувати прийнято, то не варто робити це швидко і без детального вивчення пропозиції на ринку. Потрібно розглянути всі складові проекту, пошукати в мережі реальні відгуки і зважити всі ризики. Нагадаємо, що найбільш агресивними і нав’язливими є саме короткострокові хайпи, головна функція яких полягає в залученні великої кількості інвестицій і швидкому подальшому обвал піраміди. У цьому випадку прибуток отримає хіба що засновник афери.

Зауважимо, що отримати дохід від хайп, не дивлячись на те, що це, по суті, шахрайська схема, все ж можна. Важливо стримувати свої апетити і вчасно залишати ризикований інвестиційний проект. В цьому запорука успіху і хоч якась гарантія не втратити свої кровні.