Qiwi-гаманець: особливості та переваги

Технологічний прогрес робить наші життя більш зручними, а побутові проблеми - легко вирішити. Наприклад, електронною валютою ви можете оплатити різноманітні товари, комунальні та інші послуги, або просто поповнити баланс телефону, не покидаючи межі будинку.

Однією з найбільш затребуваних платіжних систем такого типу є Qiwi - зручна автоматизована система для здійснення операцій з віртуальними грошима. Завдяки їй вам не важко буде оплатити кредити, штрафи, покупку квитків або якоїсь потрібної речі в online-режимі. Причому операція займе всього пару хвилин. Користуватися «Ківі» можна через термінал і особистий кабінет (в залежності від ваших уподобань). А віднедавна можна взяти позику в Україні на QIWI на досить вигідних умовах.

Основним елементом сервісу є спеціальний гаманець - він надається всім користувачам, які пройшли реєстрацію на ресурсі. Саме з його допомогою і здійснюються всі операції: оплата, виведення, і поповнення коштів. У більшості випадків їх комісія мінімальна або зовсім відсутня.

Спочатку аккаунт налаштований на рублі, але при бажанні можна додати в систему доларовий рахунок USD. Створення додаткового іноземної гаманця - справа п’яти секунд: треба лише зайти в свій кабінет, потім в розділ роботи з рахунками і вибрати в ньому із запропонованого списку потрібну вам валюту. У разі необхідності долари на рахунку швидко конвертуються в рублі і навпаки.

Чотири роки тому компанія «Ківі» уклала договір і об’єднала свої зусилля з Visa. Як результат цього злиття, з’явилася система з розширеними можливостями Visa Qiwi Wallet. Вона включає в свій арсенал свіжі сервіси, а також дозволяє прив’язати рахунок до дебетових карткок:

- Qiwi Visa Virtual - онлайн-карта, розрахована на оплату покупок у Всесвітній павутині. Випускається для одноразових покупок терміном дії на три місяці. Платежі проходять без комісій, вам тільки знадобиться оплатити 2,5% від цифр на балансі. Така карта стане знахідкою для тих, хто бажає придбати товар в інтернет-магазині максимально безпечно, не залишаючи своїх основних реквізитів на малознайомому сайті.

- Qiwi Visa Card. Її рахунок об’єднують з віртуальним гаманцем «Ківі», при цьому випуск і проведення операцій проводиться безкоштовно. Дані про карту висилаються по sms, а управляти нею можна в мобільному додатку: доступне блокування, зміна PIN-коду, перегляд і здійснення платежів.

- Qiwi Visa Plastic. Є повноцінною картою, яка стане в нагоді скрізь, де обслуговуються картки Visa. Крім того, вона підтримує операцію переведення в готівку коштів, але доведеться віддати 3% від суми. Якщо ви хочете мати можливість безконтактних дій, замовте Qiwi Visa Plastic з вбудованим чіпом - за допомогою неї можна розплачуватися за покупки в торговому центрі або супермаркеті всього одним дотиком.

Плюси і мінуси гаманців Qiwi

Серед достоїнств вищезгаданої електронної системи виділяється:

1. Надійність. Перевірені технології і регулярно оновлювальне програмне забезпечення гарантують високий рівень захисту ваших платежів і конфіденційність даних.

2. Зручність. Свій рахунок можна поповнювати в салонах зв’язку, терміналах, з балансу телефону або через онлайн-банкінг. Практично всі способи не стягують з користувача комісію.

3. Універсальність. Visa Qiwi Wallet дозволяє миттєво погасити кредит, оплатити замовлення в електронному магазині, кабельне телебачення, ЖКГ-послуги, паркінг або штрафи.

4. Розширений функціонал. Цей платіжний інструмент зберігає всі реквізити платежів і дати. Він дає можливість контролювати свої витрати, планувати грошові перекази і формувати звіти. Користуватися «Ківі» комфортно навіть зі смартфонів і планшетів.

5. Легкість використання. Інтуїтивно зрозумілий, простий інтерфейс робить користування аккаунтом безпроблемним навіть для новачків.

До основних недоліків платформи відносяться встановлені ліміти, наявність відчутної комісії на деякі види платежів. Незважаючи на велику кількість видів платежів, зрідка зустрічаються ті, що платіжним інструментом не передбачені.