Металопластикові вікна для балкона - деякі тонкощі насиченого ринку

Будемо вважати, що балкон або лоджія давно наведені в повний порядок, весь непотріб в сміттєвому баку, і ви готові приступити до найголовнішого - облаштування майбутнього кабінету, або їдальні, або просто кімнати для відпочинку.

https://winok.com.ua/balkony-pod-klyuch/utepleniye-balkona/

Залишаються відкритими кілька питань: як краще утеплити балкон і як правильно вибрати металопластикові вікна? Втім, ці два питання можна об’єднати в одне, оскільки якісні вікна - це, перш за все, запорука тепла і затишку в домі. Отже, давайте розбиратися.

1. На перше місце слід висунути питання про вибір профілю для металопластикових вікон. Так повелося, що ринок умовно ділить профілі на «якісні німецькі» і «неякісні не німецькі». Це твердження вірне, але лише частково, оскільки дана задача вимагає більш уважного розгляду.

Все залежить від співвідношення ціни і якості, і плюс - від розміру та конфігурації вікна. Якщо з першим все більш-менш зрозуміло, то на останньому слід зупинитися докладніше.

Наприклад, можна впевнено сказати, що полегшений віконний 3-х або 5-ти камерний ПВХ профіль з товщиною зовнішньої стінки менше 3 мм ніяк не підійде для вікон великих розмірів, та ще десь там високо, на N-му поверсі, відкритому всім вітрам, яким тільки заманеться подути. Згодом він обов’язково скрутиться і зігнеться дугою.

Однак, якщо ви власник глухого або з маленькою стулкою вікна, то можете не «шикувати» і сміливо купувати пластикове вікно з полегшеного профілю.

2. Паралельно виступає і ще один момент - питання товщини і конфігурації армування. Всі пластикові вікна всередині посилені металом, оскільки жоден матеріал не витримає загальної ваги скла і рами, яка нерідко доходить до 50 кг.

Товщина «металу» може варіюватися від 1,4 мм до 2 мм, і саме від неї залежить стабільність форми віконних стулок. І знову при виборі важливо враховувати розмір віконного отвору.

3. Зверніть увагу на склад ПВХ профілю. Необхідні модифікатори, стабілізатори, і інші компоненти повинні бути збалансовані і в достатній кількості. Як правило, це можуть гарантувати провідні марки, з хорошою репутацією.

4. Склопакети: який вибрати? У цьому питанні слід враховувати клімат, на яку сторону виходить балкон - на проїжджу частину або у двір, і, нарешті, чи ви плануєте перетворити балкон в повноцінне житлове приміщення влітку і взимку, чи це буде така собі «дачна ділянка» в теплу пору року.

Виходячи з перерахованих вище пунктів слід вибирати однокамерний, двокамерний і так далі склопакет. Найголовніше, щоб сткло було марки М1 або М0 і товщиною мінімум 4 мм.

5. І нарешті, останнє - фурнітура. Щоб вікно довго, і без всяких заїдань відкривалося, закривалося і відкидалося, замовляйте будь-яку європейську фурнітуру від відомих брендів - Siegenia, GU, MACO, ROTO, Winkhous Autopilot і багато інших.