Практичні поради з облаштування вітальні для тих, хто затіяв ремонт у 2018 році

Великий яскравий диван, стелаж на всю стіну, мармурові світильники, геометрія у всіх елементах декору - інтер'єр вітальні в 2018 році обіцяє бути, як мінімум, цікавим. Отже, з чого ж почати марафет "парадної" кімнати? Ми зібрали гарячі тренди наступаючого року і розклали їх по поличках в нашому огляді.

Мідні стіни і яскраві акценти

Дизайнери з різних куточків Землі сходяться на думці, що головну скрипку в інтер’єрі віталень в 2018 році грають яскраві меблі. Стіни при цьому залишаються максимально спокійними, але не нудними. Прихильникам класики можна залишити їх просто білими, а ось тим, хто любить експерименти, можна придивитися до благородних мідних і сірих відтінків.

Дерево, цегла і бетон - без них просто нікуди, адже ці матеріали поза модою і часом. Вони завжди порадують око ефектною картинкою, та й руками до них приємно торкатися. Це відмінні полотна для творчості, яким не потрібен додатковий «одяг» у вигляді шпалер або настінних панелей.

Супермодні відтінки 2018 року в меблях і аксесуарах: лимонний, жовтий, соковитий зелений, оранжевий, яскравий гірчичний, насичений синій, бургунді. Використовуючи їх в інтер’єрі, керуйтеся простим правилом: один барвистий предмет меблів здатний підкреслити і розвинути естетику будь-якого простору. А якщо ви скористаєтесь послугою меблі під замовлення, то гарантовано будете задоволені обновками!

Практичні скандинавські інтер’єри всім вже дещо набридли, але без них нікуди. Прості, легкі в оформленні, та й з питань бюджету не б’ють, як інші стилі. Тому, щоб урізноманітнити світ дизайну інтер’єрів фахівці вирішили додати до звичних скандинавських і сучасних елементів трохи шику.

Головна тенденція 2018 року - гармонійне поєднання простого і багатого. Розкішні золоті люстри в строгому сірому інтер’єрі, диван з оксамитовою оббивкою в сучасній вітальні, мідні або мармурові свічники в якості декоративних елементів. Тут важливо не перегнути палицю в одну зі сторін і не піти з однієї крайності в іншу. Загалом має бути в міру. Поєднуйте темне дерево з глянцевим металом, атласне золото з матовою латунню, блискучу мідь з натуральною бавовною.

Меблі з минулого з дизайном з майбутнього

Дизайн меблів в 2018 році буде вибуховим. Крім яскравості, металевих вставок, ігор з найрізноманітнішими фактурними матеріалами нас також чекає «навала» моделей в вінтажному стилі. Дизайнерів надихають зразки 1940-х, 1950-х, 1970-х років. Вони настільки гарні, що цілком вписуються в сучасні житлові простори. Звичайно, не в первісній інтерпретації, а з наданням їм сучасних форм і доповненням ультрамодними матеріалами.

Крім вантажних штучок на перший план виходять великі дивани з дутими елементами. Вони зручні настільки, щоб ви могли потопати у відпочинку. При цьому легко трансформуються з положення «лежачи» в положення «сидячи».

Дуже актуальні стелажі на всю стіну з великою кількістю комірок, з глянцевими, скляними і металевими елементами. Причому, як громіздкі, так і легкого дизайну.

Перші будуть виглядати ефектно і зможуть стати окрасою простору, а ось другі полегшать інтер’єр і підійдуть для невеликих просторів. І ті, і інші виглядають стильно, просто виконують різні декоративні завдання.