Форекс: основні принципи функціонування міжнародного ринку

Форекс, прибуток, торгівля - поняття, з якими знайома більша половина користувачів інтернету. На ринку може заробити кожен учасник з вільними коштами. Умова торгівлі - вміння аналізувати ситуацію і прогнозувати поведінку тренда. Як працює Форекс в простому розумінні?

Трейдери за участю брокера укладають угоди купівлі-продажу, проводять моніторинг ринку і вступають у фазу торгівлі при найбільш сприятливому співвідношенні попиту і пропозиції по наявних активах. До речі, на сайті https://rutube.ru/ можна перенлянути відео про особливості співпраці з брокером Trade12.

У чому полягає робота трейдера?

Людина, яка вирішила торгувати на ринку Форекс (валютному, фондовому, ф’ючерсному, інвестиційному, ресурсному) повинна вибрати для роботи перевірене програмне забезпечення - торговий термінал з вбудованими інструментами технічного і графічного аналізу. Суть торгівлі - купити актив біля нижньої межі ціни, а продати у вищій лінії цінового коридору, що визначає поведінку тренда.

Основні принципи функціонування Форекс:

- Міжнародний ринок не має територіальної приналежності, ніким не регулюється, ціни формуються стихійно.

- Учасники ринку торгують доступними фінансовими активами, самостійно оцінюючи сприятливий момент входу на ринок

- Між трейдерами, брокерами, дилінговими центрами, депозитаріями, фінансовими інститутами є взаємодія.

- Ринок залежить від подій у світовій економіці, формування попиту і пропозиції, глобальних фінансових явищ.

- Щоб взяти участь в перерозподілі прибутку на Форекс ринку, трейдеру потрібен брокер - торгівельний представник.

Завдяки багатофункціональному програмному забезпеченню здійснюється постійний взаємозв’язок учасників ринку, відбувається облік фінансових вимог, формуються інвестиційні портфелі, коригується обсяг по торгівельним лотам. Прибуткова операція - приріст депозиту трейдера, який у великій мірі залежить від уміння грамотно аналізувати фази ринкового зростання, спаду і бічного руху трендів.