У Норвегії побудують перший підводний ресторан Європи

У Норвегії відкриють перший в Європі підводний ресторан. Його творці обіцяють захоплюючі види на морське дно круглий рік. Комфортну температуру в приміщенні будуть підтримувати спеціальні теплові насоси. Морських мешканців будуть приманювати до вікон за допомогою світлових променів, звуків, запахів і регулярної годівлі.

Ресторан назвуть Under. Англійською це означає «під», а з норвезької мови перекладається як «чудо». Сам ресторан помістять в бетонний монолітний короб, який нібито потонув на півдорозі до моря. Моноліт розмістять в селищі Болі на найпівденнішій точці норвезького узбережжя в п’яти метрах від поверхні води. Очікується, що будівля стане штучним рифом і приверне безліч молюсків, які в перспективі покриють всю підводну частину ресторану.

Над дизайном ресторану працювала команда архітекторів компанії Snohetta. Їх надихнули бункери і бетонні споруди, які будували під час Другої світової війни. Проектувальники хотіли побудувати таку ж міцну будівлю, яка б витримала 75 років і більше в найбільш екстремальних умовах.

Експерти стверджують, що будинок буде абсолютно безпечним для відвідувачів. Бетонні стіни товщиною в метр витримують потужний тиск води і будь-які хвилі. Панорамні вікна з акрилу розміром 11 на 4 метри дозволять створити хороший огляд морського дна і дикої фауни.

Для того щоб забезпечити відвідувачам незабутні емоції, співробітники ресторану використовуватимуть світлові промені, звуки і запахи в якості приманки для підводних мешканців. Вони також будуть періодично викидати порції планктону поруч з рестораном, щоб підманити до вікон велику живність.

Інтер’єр ресторану буде виконаний в теплих тонах. Дизайнери використовують натуральні матеріали і зроблять приглушене освітлення, щоб відвідувачі не відволікалися від чудових видів підводного світу. Будівля вміщатиме до сотні гостей, а в неробочий час його планують використовувати в якості дослідницького центру морської біології.

У ресторані подаватимуть страви з місцевих морепродуктів. Основний акцент зроблять на скандинавській кухні. Відкриття закладу заплановано на 2019 рік.

Смачно і недорого поїсти, поспілкуватися з рідними, колегами по роботі, і друзями в невимушеній привітній обстановці, отримати масу позитивних емоцій, одним словом - відмінно провести час запрошує харківський ресторан «Фенікс». За посиланням https://fenixresto.com.ua/ресторан-в-харькове, ви дізнаєтеся докладніше про це чудовому закладі, оцінити меню, замовити столик, або ж цілий банкетний зал.