Килим для дитячої кімнати: що потрібно знати

В останні роки ми багато чули про ЛОС. Це - особливі хімічні речовини, які можуть виділятися з різних предметів в будинку. Не є винятком і килими. Тому багато людей для дитячих кімнат вибирають їх з дуже низьким рівнем ЛОС, так як маленькі діти більш чутливі до токсинів, ніж дорослі.

Ще одним вагомим нюансом є утилізація килимів, які необхідно міняти кожні 5-10 років. На підставі даних Environmental Protection Agency встановлено, що кожен рік тільки в США накопичується близько 2 мільярдів фунтів твердих килимових відходів.

Чи бувають килимки нешкідливими? Це залежить від виробників. Одні компанії використовують перероблені матеріали, інші - природні речовини з низьким або нульовим ЛОС.

Останнім часом килимова плитка все більше набирає популярності, оскільки вона дозволяє легко замінити фрагменти килима, які були пошкоджені. Таким чином, з плином часу збирається менше відходів.

Перед покупкою даного виробу, обов’язково вимагайте у продавця паспорт безпеки матеріалу (MSDS). Більш якісна продукція, відповідно, коштуватиме дорожче. До речі, на сайті ви знайдете широкий вибір чудових елітних килимів HEAT-SET COKME.

Вибір для дитячої

І тепер найголовніше: чи можна стелити килими у кімнаті дітей? На це питання не відповісти так просто. З одного боку, вони мають багато хороших якостей, завдяки яким стануть чудовою прикрасою в ігровій, а саме: м’яка поверхня, запобігання ковзанню і падінню, поглинання шуму, стильний дизайн. З іншого боку, на ковроліні часто збирається бруд, кліщі, пил, патогенні мікроорганізми, шерсть домашніх тварин і навіть пестициди. В даному випадку виручить регулярне і глибоке очищення. Експерти USGreen Building Council пропонують стелити килими на підлогу з еко-дерева, щоб в меншій інтенсивності з них виділялися шкідливі речовини.

Корисні поради

Отже, як же правильно вибрати килим для дитячої кімнати?

1. Якщо ваша дитина - алергік, то потрібно від нього відмовитися.

2. Якщо кошти дозволяють, то краще купувати натуральні вироби, наприклад, з вовни. Намагайтеся частіше провітрювати приміщення.

3. Звертайте увагу на рівень ЛОС. Знайте, що деякі паласи можуть містити формальдегіди!

4. Здійснюйте регулярне чищення килимових настилів в ігровій.