Як вибрати для себе ідеальний сноуборд?

З настанням холодів багато хто починає замислюватися про активний відпочинок в зимові місяці. Спортивне катання - дуже популярне спортивне заняття в цей час року, одним з його напрямків є сноубординг. У багатьох початківців-сноубордистів виникає питання про вибір правильної дошки для катання. Для однозначної відповіді необхідно вирішити для себе, які цілі ви переслідуєте для себе.

http://keeperstore.com.ua

Сноубординг включає кілька стилів катання, таких як: фристайл, фрірайд, фрікарв. Стрибки з різної висоти, трюки, круті повороти або швидкісний спуск з гори - все це передбачають сноуборди з різними характеристиками. Сноуборди також бувають м’які або жорсткі. Жорсткий тип підійде для любителів цього виду спорту. На обладнаних трасах або для руху «спамом» такі дошки будуть вельми до речі. М’які сноуборди призначені для такого стилю катання як фрістайл і фрірайд.

Не останню роль відіграє і форма дошки. Для екстремального стилю катань, що передбачає трюки і стрибки, добре підійдуть сноуборди, у яких однаково закруглені обидва кінці. Для фрірайду рекомендується вибирати форму під назвою Directional, де один ніс довший за інший. Для любителів різноманітності рекомендується використовувати універсальні дошки All Mountain - вони підійдуть під будь-які цілі, чи то сноупарк, чи то траса.

Наступний фактор, на якій треба звернути увагу - це довжина дошки. Тут безпосередньо впливають ваші зріст і вага. Для катання на глибокому снігу рекомендується брати дошки трохи довші для більш комфортного використання.

Однією з найважливіших характеристик є матеріал ковзної поверхні. Від цього компонента залежить швидкість і маневреність. Найбільш слизьким і, отже, найшвидшим матеріалом називають графітовий. Дошка з такого матеріалу одна з найдорожчих і швидко приходить в непридатність через свою м’якість. Матеріал на основі поліетилену з додаванням графіту має хороші показники довговічності і слизькості і є найпопулярнішим. Повністю поліетиленовий матеріал добре підійде для бюджетних покупців, однак якісні показники такої дошки будуть куди нижче. Для поліпшення швидкості сноуборд часто мажуть парафіном або іншими мазями.

Ширина дошки не такий важливий фактор, але все ж і його слід враховувати. Професіонали рекомендують брати сноуборди з максимально вузькою шириною. Головне, щоб взуття повністю вміщувалася на поверхню дошки, не заходячи за край. Широка дошка дозволить стійко стояти на сноуборді, але керованість при цьому страждає. Такий вибір слід зробити, тільки якщо ви ніколи раніше не займалися сноубордингом.