Розроблено унікальний зварювальний апарат, що працює на воді

Загальновідомо, що працювати з газозварювальними апаратами на стисненому пропані або ацетилені небезпечно. Але, виявляється, у таких горючих газів є конкурент, який не поступається їм по горючості, не потребує важких балонів і до того ж, набагато безпечніший в роботі. Як би це дивно не звучало, але це звичайнісінька вода - H2O!

SafeFlame - консорціум, заснований Євросоюзом, розробив і вже випробовує в дії незвичайний пальник на воді. За допомогою інноваційної факельної системи можна зварювати, паяти і різати метал.

Генерування полум’я відбувається за рахунок електричного струму. У портативному девайсі SafeFlame під впливом електрики відбувається електроліз води, в результаті якого її молекули поділяються на водень і кисень. Після цього відбувається змішування газів і перетворення їх в високотемпературну плазму вже при виході з сопла. У зв’язку з чим корпус пристрою під час роботи не нагрівається. У зварювальному апараті працює функція, що дозволяє налаштовувати пропорції 2-х газів. За рахунок неї, для вирішення заданих завдань, оператор може домагатися різних видів полум’я. Більш того, варіюванням величини електроенергії, яка підводиться до електролізерів, можна змінити довжину вогняного струменя, а також його температуру.

Оскільки водень і кисень утворюються безпосередньо на місці застосування зварювального апарату, не потрібно наявності громіздких балонів, як при використанні пропану або ацетилену. А це дуже важливо для протипожежної безпеки. Крім того, відпадають витрати на придбання газів, а також їх транспортування і зберігання. Завдяки регулюванню температури полум’я можна працювати з легкоплавкими металами, які вимагають «ювелірної» обробки.

SafeFlame на сьогоднішній день проходить тестування в Європі і в найближчому майбутньому повинен з’явитися в комерційних продажах. Про можливу ціну апарату розробники поки замовчують.

Принцип роботи SafeFlame базується на електролізі, для якого потрібні дорогі електроди. Автори інновації заявили, що їм вдалося зробити економічно виправданою технологію за рахунок зниження кількості платини, що входить до складу електролітичного обладнання.

Якщо вам потрібен надійний функціональний і по доступній вартості зварювальний апарат, тут ви зможете ознайомитись з вигідними пропозиціями від інтернет-магазину benzo-elektroinstrument.com, а також отримаєте корисні поради щодо вибору даного обладнання.