Юлія Бродська: елегантні паперові портрети в техніці квілінгу

Вона зробила собі ім'я і по праву носить титул генія квілінгу. Її роботи заслуговують похвали найвищого гатунку, і шанувальники таланту Юлії з нетерпінням чекають нових робіт. Росіянка за походженням, британська художниця Юлія Бродська отримала міжнародне визнання в мистецтві, корені якого сягають в епоху Відродження, коли французькі та італійські черниці і ченці практикували рюш для створення декоративних релігійних робіт.

Портфоліо Бродською привертає увагу і нескінчені захоплення лунають протягом багатьох років. Вона відточує свою майстерність протягом довгого часу, постійно кидаючи виклик собі, і знаходить нові способи практики квілінгу. Сюжети варіюються від друкарства до портретних робіт, кожна композиція підкреслює її творчий погляд на колір і текстуру матеріалу.

Художниця пише реалістичні портрети з незвичайного матеріалу - гофрованого кольорового паперу. Для кожного твору майстриня вибирає колористичну гаму, характерну для самоцвітів, коштовного каміння і мінералів. Їх назви використовуються для іменування образів - жад, топаз, аметист.

Мистецтво квілінгу не нове, воно зародилося ще за часів Ренесансу. Черниці знайшли спосіб прикраси книжкових обкладинок і предметів релігійного культу, використавши матеріал, який був у них під рукою в достатку - папір. Нарізані смужки вигиналися, скручувалися, а потім наклеювалися на плоску поверхню, створюючи дивовижну 3D текстуру.

Сьогодні рюш найчастіше зустрічається на вітальних листівках або офіційних запрошеннях на урочисті заходи.

Британська художниця, з творчістю якої вже знайомилися читачі “Вікон”, звела старовинну практику на зовсім інший рівень - з рукоділля в високе мистецтво. Здається, що створені нею картини написані олійними або акриловими фарбами.

Як майстерному портретистові їй вдається передати складну гаму емоційних станів своїх персонажів, повних гідності і чарівності. Юлія Бродська каже, що вона винайшла спосіб малювання папером замість того, щоб писати на ньому. Так само, як художники змішують фарбу на палітрі, вона маніпулює з кольоровими смужками паперу.

“Я продовжую експериментувати з папером, і кожен новий проект є можливістю відкрити для себе щось нове і цікаве.” - каже майстриня про свою творчість.

Якщо ви людина творча, захоплюєтеся вишивкою, бісероплетінням, квілінгом, в’язанням, чи іншим рукоділлям на сайті https://charivna-mit.com.ua ви зможете придбати якісну фурнітуру, рамки, набори, схеми, і все інше необхідне для створення ваших художніх шедеврів.