Натуральний камінь в інтер’єрі: неперевершена естетика і розкіш у вашій домівці

Натуральний камінь є дуже цікавим і оригінальним матеріалом, хоча і вельми непростим. Кожен вид має свої особливості і по-своєму реагує на вологість, температуру та інші фактори. Однак використання цього матеріалу в інтер'єрі залишається одним з найпопулярніших дизайнерських рішень, адже грамотна обробка каменем створює в інтер'єрі зовсім особливу атмосферу розкоші і затишку.

Пропонуємо вам на прикладі найпопулярніших порід ознайомитися з короткими порадами про те, як правильно використовувати природний камінь в інтер’єрі.

Мармур

Одним з найпопулярніших каменів є, звичайно ж, мармур. Завдяки оригінальному малюнку та найширшій колірній палітрі цей вишуканий матеріал дозволяє втілювати в життя найнеймовірніші ідеї в дизайні і декорі інтер’єру.

Мармур - це універсальний камінь. Його можна використовувати для обробки підлог і підвіконь, для облицювання камінів, стільниць і стін, а також ванних кімнат завдяки його низькому водопоглинанню. Різні типи мармуру також відрізняються своїми унікальними особливостями. Так, наприклад, необроблений мармур здатний змінювати фактуру і колір, що нерідко є відмінним дизайнерським прийомом.

Звичайно, обробка з мармуру по кишені далеко не всім, адже це досить дорогий камінь. Однак родзинкою інтер’єру можуть стати навіть невеликі мармурові деталі: наприклад, кавовий столик у вітальні, обробні дошки на кухні або ємності для банного приладдя у ванній.


Граніт

Не менш популярним матеріалом є граніт. Багато хто чомусь вважає його темним каменем, важким для сприйняття, проте насправді він має широку кольорову палітру з цікавими малюнками на плитах і може стати більш доступною заміною мармуру. А фізичні властивості граніту роблять його абсолютно універсальним матеріалом як для внутрішніх, так і зовнішніх робіт.


Піщаник

Ще один поширений натуральний камінь в інтер’єрі - піщаник, що відрізняється оригінальними малюнками спилів і різноманітністю відтінків. Однак слід пам’ятати, що цей матеріал має високу гігроскопічність і змінює колір під впливом вологи. Звичайно, таку властивість каменю можна використовувати в якості спеціального прийому, проте дизайнери все одно з обережністю застосовують піщаник в обробці ванних кімнат або кухонь. Найчастіше цей матеріал можна зустріти в обробці віталень або спалень в стилі шале, рустик або кантрі - піщаник просто ідеально підходить для подібних стилів.


Сланець

Чудовим доповненням інтер’єру стане сланець - камінь, який має широку колірну палітру і легко піддається обробці. Його застосовують в обробці стільниць, підвіконь, стін - зокрема, особливою популярністю користується обробка стін сланцем різної товщини.


Травертин

Камінь травертин найчастіше зустрічається в обробці підлоги і стін. Завдяки своїй шаруватій структурі і оригінальному малюнку він додає інтер’єру динамічності. Головне, не використовувати травертин на кухні - через його пористість з нього неможливо буде видалити плями від їжі.


Крупний імпортер натурального каменю компанія Bareks Marmyr пропонує широкий вибір вишуканих оригінальних виробів з мармуру, граніту, оніксу, травертину. На сайті https://www.bareksmarmyr.com/ ви зможете ознайомитись з кращими роботами майстрів компанії, а також на вигідних умовах замовити стільниці, підвіконня, плитку, колони, інші чудові оздоблювальні елементи.