ШІ-ринок вакансій обіцяє кожному знайти роботу

Стартап Stella.ai створив платформу на базі штучного інтелекту (ШІ), яка аналізує мільйони резюме, надісланих претендентами робочих місць у великі компанії. І якщо кандидатів з якоїсь причини не взяли на роботу, ШІ перенаправляє їх дані в організації, де вони дійсно зацікавлять роботодавця, пише Fast Company.

Маєте проблеми з працевлаштуванням? Шукайте роботу в Тернополі на olx.ua, завдяки великій базі даних актуальних вакансій, зручному користувацькому функціоналу ви зможете швидко знайти роботодавця, який запропонує найбільш оптимальний для вас варіант.


Великі компанії отримують до 4,5 млн резюме щорічно. Іноді на відкриті вакансії подають заявки до 10 млн осіб з усього світу. Очевидно, що роботу отримає лише незначний відсоток від загальної кількості претендентів. Новий ШІ-стартап Stella.ai, проаналізувавши резюме, зможе перенаправити їх в організації, де вони дійсно зацікавлять роботодавця.

«Ми вирішили створити ШІ-ринок вакансій, який буде однаково корисний і компаніям, і здобувачам», - розповів засновник стартапу Адам Зойя. Сто найбільших організацій, в тому числі Unilever, Hilton, JetBlue, Rackspace, Charter, Allergan, HBO, Revlon і Estee Lauder вже активно використовують Stella.ai в своїй роботі.

Ці компанії більше не тримають резюме в своїх закритих файлах, а навпаки, діляться кадровою інформацією з іншими фірмами. Адже найчастіше кваліфікація потенційних співробітників дуже висока, і 10% з них не беруть на роботу лише тому, що вони живуть в іншому місті або країні. Близько 5% кандидатів надсилають своє резюме в невідповідний час - ідеальному кандидату відмовляють, тому що посада, на яку він претендує, вже зайнята. А через два-три місяці, коли вона випадково звільняється, це резюме вже навряд чи хтось знайде. Stella.ai допомагає вирішити цю проблему, нагадуючи службі HR про конкретну людину.

Крім того, 40% людей взагалі не здогадуються, що їх навички можуть стати в нагоді в іншій індустрії. Ще 40% не відправляли резюме в компанії, тому що або не чули про їхнє існування, або не думали, що там може бути відповідна робота для них. Штучний інтелект прораховує всі можливості, і пропонує вакансії / кандидатів з числа тих, кого пропустили співробітники HR. За деякими даними, ймовірність отримати відгук на резюме, якщо відправити його всього лише в одну компанію, дорівнює 8,3%. Тому претенденти витрачають величезну кількість часу, щоб спочатку підшукати собі список з десятка фірм, де їм би хотілося працювати, а потім підганяти свої резюме під кожну організацію окремо. Stella.ai дозволяє зробити це все в кілька кліків.

Здобувачі можуть приєднатися до ШІ-ринку вакансій безкоштовно, але для організацій послуги Stella.ai коштують $ 2000. (якщо шукати робітників на короткий термін з погодинною оплатою - $ 500). Зойя впевнений, що в 2018 році роботодавці зможуть вибирати з 3 мільйонів кандидатів - саме стільки в найближчим часом виявиться в базі Stella.ai.

Зрозуміло, що ніяких гарантій працевлаштування штучний інтелект не дає, і здобувачі все одно повинні будуть пройти співбесіду. Однак, це істотно розширить можливості як для компаній, так і для потенційних працівників. Творці стартапу Leap теж впевнені, що їм ШІ гарантує співбесіду з роботодавцем мрії. На сьогодні 70% підібраних за допомогою цієї технології кандидатів пройшли, як мінімум, першу співбесіду в бажаному місці роботи.