Китайський бренд одягу звинуватив Apple у крадіжці логотипу App Store

Юристам Apple ніколи нудьгувати! Їм вже в котрий раз доведеться відправлятися в суд і на цей раз в Пекіні. Їх туди кличе китайська компанія KON. Причиною претензій стала нова іконка-логотип App Store, яка дивним чином нагадує логотип бренду з Піднебесної. Китайська компанія KON звинувачує концерн з Купертіно в порушенні авторських прав і в привласненні товарного знака, що належить їй.

Варто зазначити, що KON досить популярний в Китаї бренд, який займається випуском одягу і заснований в 2009 році. Тоді ж його засновники, що є фанатами групи Sex Pistols, натхненні кільтовою композицією британських панків «Anarchy In The UK» і придумали свій логотип . Виконаний він з 3-х палиць, які утворюють трикутник і символізують собою перемогу над смертю. Китайська компанія вимагає від Apple публічних вибачень через місцеві засоби масової інформації, і виплатити компенсацію за завдані збитки.

Сама Apple провела редизайн логотипу App Store ще в серпні, де на зміну кисті, олівця і лінійки прийшли три перехресні палички з закругленими кінцями, що утворюють трикутник. На логотип KON він дійсно схожий, але у китайського - кінці гострі.

Народний суд Пекіна вже взяв у виробництво справу і, як очікується, перші слухання пройдуть в найближчі кілька тижнів. Буде цікаво дізнатися, чим закінчиться суперечка. Чи побачать судді схожість між двома логотипами?

Apple постійно судиться з різними компаніями за право використання того чи іншого логотипу. У році, що минає IT-гігант боровся проти Qualcomm, Samsung і Corephotonics, а в минулому році він програв справу китайському постачальнику шкіряних виробів і втратив можливість виробляти що-небудь зі шкіри з назвою iPhone.

Нещодавно японська компанія, що володіє правами на торгову марку Animoji, теж подала позов на Apple за порушення авторських прав. Emonster звинувачує американську компанію в усвідомленому рішення незаконно використовувати назву Animoji в iPhone X, повідомляє The Verge.

Логотип - це обличчя будь-якої компанії, і від того, наскільки він буде вдалим в багато у чому залежить і успіх фірми. Спеціалісти компанії GagarinStudio мають значний досвід у розробці унікального фірмового стилю, створенні логотипів, які би найбільш красномовно відображали основні цілі, і сфери діяльності, добре запам”ятовувались, були оригінальними.