Skypod - робот, навчений лазити по стелажах

Чого тільки не вміють сучасні роботи: гуляти, плавати, літати, танцювати і навіть робити сальто. Тепер же вони навчилися ще й збирати на розташованих під самою стелею полицях речі, спритно залазячи по драбинках.

Французький стартап Exotec Solutions, заснований в 2015 році Роменом Муліне і Ренодо Хайц, нещодавно випустив мобільний складської робот Skypod. Представлене робототехнічне рішення має набагато кращі характеристики в порівнянні зі своїми аналогами. Швидкість його роботи в 4 рази вище середньої. Крім цього модель здатна пересуватися в вертикальному напрямку на відстань в 5 разів вище ніж інші складські роботи з подібною функцією. Швидкість руху цього мобільного робота становить 10 миль на годину. Вбудована система навігації заснована на лазерних технологіях.

Першою впровадила Skypod на свої склади провідна французька компанія Cdiscount, що спеціалізується на галузі електронної комерції. За її заявами робот справляється з виявленням і доставкою до 400 одиниць продукції на годину, що в чотири рази вище, ніж при виконанні такої роботи співробітниками вручну і в два рази вище ніж при використанні стандартних засобів автоматизації виробництва. Однак підготовка товарів до відправки кінцевим користувачам все ж здійснюється людьми, яким робототехнічні рішення і підвозять замовлену продукцію.

Погодьтесь, чудовий помічник на складі, а от сучасний функціональний євростеллаж Київ зараз по найкращій вартості можна замовити на eurostellazh.com.ua.

«Створення Skypod було викликано необхідністю швидкого встановлення складської системи і можливістю її масштабувати, - зазначив технічний директор Exotec. - Навігаційна система дозволяє роботам вільно пересуватися по складу на відміну від схожих технологічних рішень наших конкурентів. Завдяки тому, що система заснована на штучному інтелекті, на її установку на складі йде всього декількох днів».

Роботи від Exotec вже були протестовані в різних галузях промисловості. Компанія вже залучила 3.5 мільйона доларів зовнішнього фінансування на впровадження своїх мобільних складських роботів в нові галузі. Крім Cdiscount робот Skypod використовується на складах ще трьох інших компаній.