Популярність Tesla Semi стрімко зростає: американська служба доставки замовила понад сотню електровантажівок

Компанія Tesla продовжує дивувати! Показаний в кінці жовтня концепт електричної вантажівки Semi, звичайно ж, викликав неабиякий «вау-ефект», але багато хто всерйоз його не сприйняли. А деякі експерти навіть заявили, що презентацією компанія просто хоче відвернути увагу від існуючих проблем.

Однак великі замовники, схоже, в Tesla вірять. Спочатку PepsiCo розмістила замовлення на 100 електричних тягачів, а потім і найбільший в США оператор експрес-доставки, компанія UPS, оголосила, що замовляє 125 вантажівок Semi. З урахуванням інших замовлень їх число перевищило 1500 одиниць.

Таким чином, всього двома замовленнями Tesla вже фактично забезпечила собі портфель замовлень на перший рік виробництва Semi. Нагадаємо, що його повинні почати збирати в 2019 році.

Прокоментував таке велике замовлення і сам директор UPS з IT-технологій Хуан Перес. Він заявив, що їхня фірма завжди робила і буде робити наголос на впровадження нових технологічних рішень. «Ми з нетерпінням чекаємо можливості розширити нашу співпрацю з Tesla, для того, щоб поліпшити безпеку, знизити шкідливий вплив на природу і зменшити витрати на експлуатацію нашого автопарку», - додав Перес.

Компанія UPS розробила до 2020 року стратегію, в рамках якої чверть автопарку повинна працювати на альтернативному паливі або ж оснащуватися новими технологіями (штучний інтелект, автопілот і т. Д.).

Довідка. У всьому світі роз’їжджає близько 108 тисяч машин служби доставки UPS. Тому 125 електромобілів Semi «не зроблять погоди». Але якщо ця партія добре себе зарекомендує, то наступне замовлення у Ілона Маска може обчислюватися вже не сотнями, а тисячами електрофур.

На сьогоднішній день актуальна вартість вантажівок Semi становить приблизно 200 000 $. Примітно, що середні ціни в Америці на тягачі подібного класу коливаються близько 120 000 $, але ці вантажівки повинні бути більш простими в обслуговуванні, що робить їх одним з найвигідніших пропозицій на світовому ринку.

Збираєтесь перебиратися до нової домівки? Здавалося б, що тут може бути проблемним: зібрав речі, замовив машину, завантажив, розвантажив, і все! Однак не все так просто, адже серед домашніх речей завжди найдуться такі, що у силу своєї делікатності, габаритів, і інших особливостей потребують особливих умов перевезення. А щоб дарма не витрачати свої нерви і час, раджу тут http://www.profigruz.dp.ua/uslugi-gruzchikov/kvartirnyj-pereezd замовити квартирний переїзд. Персонал компанії profigruz знає як швидко, без пошкоджень і лишніх переплат доставити вантаж у потрібне місце.