Дивовижні паперові аплікації Хелен Массельвайт

Картини, які створює британська художниця Хелен Массельвайт (Helen Musselwhite), більше схожі на маленькі казкові мініатюри. Причому казки дуже добрі і заспокійливі, без гонитви і вибухів, сліз і розчарувань, підступних відьом і небезпечних лиходіїв. У паперових світах Хелен живуть птахи і метелики, пухнасті лисиці і благородні олені, сови з широко розкритими очима і вухаті зайці.

Можна дуже довго сперечатися, чим же є творчість цієї талановитої художниці: картинами, аплікаціями, паперовими скульптурами або інсталяціями? І зійтися лише в одному, - її роботи надихають, радують і, безсумнівно, прикрашають то приміщення, в якому знаходяться чи то в якості настінної прикраси, чи то у вигляді картини на письмовому столі.

Варто зауважити, зараз аплікації часто використовують в різних сферах, для прикладу на сайті http://grandfurnitura.com/ можна знайти чудові оригінальні декоративні елементи, у тому числі аплікації для оздоблення одягу.

Можна тільки здогадуватися, скільки часу йде у Хелен Массельвайт на створення однієї такої роботи, - стільки в них дрібних деталей і нагромадження шарів. Воістину ювелірна робота, що вимагає неймовірної посидючості, терпіння і фантазії. Адже жодна деталь не повторюється в картинах двічі, кожна з них унікальна!

Своє натхнення вона черпає в милій і рідний їй природі Англії. Живучи на околиці міста, неподалік від лісового масиву, вона кожен день вигулює свою улюблену собаку, і, заодно, продумує композиції для нових картин з паперу.

Лисиці і кролики, сови і голуби, якими багаті ліси Великобританії - стали героями цих картин з паперу від Хелен Масслвайт. Вона працює як за випадковим натхненням, так і на замовлення. Серед її замовників - книжкові видавництва, звукозаписні компанії, автомобільні концерни, власники готелів і просто приватні особи.
Озброївшись ножицями і клеєм, майстриня ретельно працює над мініатюрними деталями своїх майбутніх картин або скульптур з паперу.

Особливою любов’ю у Хелен Масселвайт користуються сови. Цілі серії робіт з цими кумедними птахами поповнили її колекцію картин з паперу.

Більшість робіт Хелен Масселвайт схожі на декорації або ілюстрації до дитячих казок, в яких є місце уяві і грі. Паперове ажурне мереживо деталей, доповнених простеньким орнаментом, з’єднується в химерні чарівні образи. Це можуть бути маленькі композиції, дбайливо накриті скляним куполом, або квітчасті картинки в дерев’яних оправах, паперові декорації для рекламної акції або об’ємна картина з паперу за склом вітрини магазину. Погодьтесь, подібний паперовий креатив завжди привертає увагу!