У Лос-Анджелесі з’явився перший будинок з нульовим споживанням енергії

Поки інші підвищують ціни на комунальні платежі і розробляють програми по конфіскації майна у боржників, в Лос-Анджелесі будують будинки з нульовим споживанням енергії.

У багатоквартирному будинку Hanover Olympic, рахунки на електроенергію нижчі на 100 $, в порівнянні з аналогічними сусідніми будівлями. На такі цифри вдалося вийти після установки 215 сонячних панелей, які дають кожній квартирі 3 кВт безкоштовного електрики. У чому секрет економного будинку?

Це поки перший проект такого типу, але в подальшому всі будинки будуть будуватися за стандартом «енергія плюс». Завдяки оптимальній кількості сонячних панелей, вдасться домогтися не тільки нульового споживання, але і вироблення додаткової енергії, яка буде використовуватися в інших будинках.

Уже зараз є системи, що дозволяють отримувати безкоштовне електрику і продавати надлишок державі. Деякі приватні будинки в Україні вже випробували її, але на державному рівні використовувати їх не поспішають. А от якщо ви вирішили купити квартиру в Ірпені ідеальним стане вибір чудового житла від AiD Group. 

Крім сонячних панелей, в Hanover Olympic встановлені системи обігріву та вентиляції, зі зниженим споживанням енергії. Освітлення використовується світлодіодне, а всі прилади оснащені термостатами Nest і зроблені за стандартом енергоефективності Energy Star. Замість звичних приладів контролю, тут використовують енергетичний лічильник під керуванням iPad Mini. Контролюють витрата жителі самостійно.

Перспективи розвитку будівництва будинків з нульовим споживанням енергії

У найближчому майбутньому Лос-Анджелес повністю перейде на подібне отримання енергії. На сьогоднішній день виділено 57 мільйонів доларів на переобладнання традиційних систем освітлення і заміну лам на світлодіоди.

За підрахунками розробників, такий внесок дозволить економити до дев’яти мільйонів доларів щорічно, а також знизити емісію СО2. Надлишок енергії буде перепроданий підприємствам або перенаправлений іншим будинкам. Крім того, за рік збільшать кількість станцій підзарядки з сотні до тисячі.

На даний момент, Лос-Анджелес отримує 20% електроенергії з нових джерел, але до економії і екології прагнуть не тільки архітектори, а й інші служби. Наприклад, зараз патрульні стежать за порядком на вулицях, використовуючи електромобілі.

Сам будинок розташований в самому серці Лос-Анджелеса і зовсім скоро з’явиться його “молодший брат” Biosphera 2.0, що дозволяє впровадити систему нульового споживання в приватний сектор і забезпечити енергією любителів подорожувати в будинках на колесах.