Starsky Robotics: «Дальнобійники будуть управляти фурами з офісу»

Дивлячись на безліч невдач безпілотних автомобілів на міських вулицях, сьогодні деякі експерти стали висловлювати великий скепсис з приводу впровадження даної технології в реальному житті в найближчому майбутньому.

Здається, поки ми ні психологічно, ні законодавчо не готові віддати повне керування транспортним засобом під контроль роботизованої системи, яка занадто буквально і механічно сприймає встановлені для неї правила поведінки на дорозі. І особливо це стосується автономних вантажівок - автомобілів величезної маси, які в разі збою автопілота можуть завдати колосальної шкоди.

“Але що, якщо водіям вантажівок не доведеться більше багато годин висиджувати в не завжди зручній кабіні автомобіля, а керувати ним дистанційно, на відстані, ніби граючись в симулятор?” - подумали фахівці американської компанії Starsky Robotics, після чого розробили технологію по впровадженню цієї інновації.

У той час, поки інші виробники намагаються повністю передати керування транспортним засобом комп’ютерним алгоритмам, технологія Starsky Robotics залишає контроль над машиною в руках людини. На трасі, де вантажівка може відчувати себе відносно спокійно, нею в змозі управляти автопілот. Але, як тільки машина в’їжджає в населений пункт, нею дистанційно керує людина - професійний водій-далекобійник, який знає, як провести важкий транспортний засіб, не заподіявши ні йому, ні кому б то не було іншому шкоду. При цьому водій зможе перебувати в зручному офісі, а не в кабіні машини, а також буде в змозі одночасно керувати декількома великовантажними автомобілями. Таке управління стане не важкою рутиною, а більш легкий процес, схожий на гру-симулятор.

Водіям не доведеться ризикувати життям, стомлюватися на трасах, і надовго розлучатися зі своїми сім’ями. І вони будуть більш продуктивними, так як зможуть пілотувати відразу кілька вантажівок.

Подібна технологія не потребуює багатьох років для її впровадження в реальному житті. Адже, поки більша частина конкурентів Starsky Robotics сьогодні займається виключно дослідженнями, бета-версія американського розробника вже щосили колесить по дорогах Америки, приносячи власникам вантажівок справжній, а не віртуальний прибуток.

Загалом, злагоджена, ефективна система вантажоперевезень, логістики, здійснення митних процедур є головною запорукою успішної комерції. В цьому контексті хочеться порекомендувати послуги компанії East West Logistic (EWL), ось тут https://www.ewlog.com.ua/uslugi-ved/autsorsing-ved-about, зокрема, ви можете замовити аутсорсинг зовнішньо-економічної діяльності.

На сьогоднішній день Starsky Robotics - це єдина компанія з Кремнієвої долини, в штаті якої трудяться не тільки айтішники, а й висококласні далекобійники. У тому, що фахівці з комп’ютерних алгоритмів працюють пліч-о-пліч з водіями, керівник компанії бачить свою головну перевагу. На його думку, світова індустрії перевезень буде готова до повної роботизації ще дуже не скоро, а от розроблені його експертами технології є здоровим компромісом, який можна впроваджувати прямо зараз.

Важливий в даному випадку є і той факт, що така методика не передбачає викидання на узбіччя життя мільйонів водіїв. Навпаки, вони можуть продовжувати займатися своєю справою, просто отримуючи для цього більш комфортні умови роботи. До всього іншого, під цю технологію дистанційного керування не потрібно будувати нові вантажівки, вона монтується на вже існуючі, а значить, не передбачає великих витрат.