5 найбільш очікуваних нових серіалів 2018 року.

Щорічно на світові екрани виходять сотні нових серіалів, з яких десяток-півтора стабільно проходять по категорії must have (обов'язкових до перегляду). У всякому разі, на стадії анонсів, оскільки далі далеко не всі виправдовують покладені очікування. Нижче складено список з пяти прем'єр-2018, до яких заздалегідь прикута особлива увага публіки і які вважаються особливо перспективними. Але і тут з обережною поправкою: тільки майбутнє покаже, чи так це насправді.

”Аліеніст” / The The Alienist

Новий серіал Кері Фукунага, де творець “Справжнього детектива” виступає виконавчим продюсером і сценаристом.

Що чекаємо? Похмурий історичний трилер. В основі The Alienist - однойменний роман Калеба Карра, присвячений психіатру Ласло Крайцлеру. Дія відбувається в Нью-Йорку в кінці XIX століття. Міські нетрі стрясає серія жорстоких вбивств хлопчиків, які надають інтимні послуги за гроші. Причому кожна нова жертва піддається все більш витонченим знущанням, і все нагадує якийсь ритуал. Поліція, зрозуміло, безсила, влада намагається замовчувати або ж заперечувати те, що відбувається. І тоді новий шеф поліції міста, амбітний Теодор Рузвельт (далі - 26-й президент Штатів), для упіймання одного з перших в історії Америки маніяків створює таємний спецвідділ.


”Модифікований вуглець” / Altered Carbon

На дворі - XXVII століття, технології дозволяють оцифровувати людську свідомість і без змін переміщати її в будь-яке тіло. Що корисно при далеких космічних перельотах, наприклад. Буде 10 епізодів. Виробництвом займається Netflix, хочеться вірити, що все буде на рівні.


”Касл-Рок” / Castle Rock

Один з як мінімум 25 майбутніх проектів за творами “короля жахів” Стівена Кінга.

Касл-Рок - вигадане і вкрай вороже містечко в штаті Мен. Саме там відбуваються події півтора десятка опусів “касл-роковского циклу” - романів, повістей і оповідань.


”Криптон” / Krypton

Зрозуміло, і в 2018-му нікуди не дітися від тотального засилля коміксів. Як на великих екранах, так і на малих. Наприклад, на останніх нас чекають підліткові “Плащ і Кинджал” (Cloak and Dagger) - на Freeform, серіал про темношкірого супергероя “Чорна блискавка” (Black Lightning) - на The CW ( “Флеш”, “Стріла”, “Супергерл”, “Легенди завтрашнього дня”) і, нарешті, найбільш цікава прем’єра - “Криптон”.

Це - приквел історії Супермена, дія його відбувається на тій самій планеті Криптон, звідки родом найвідоміший в історії супергерой. За кілька десятиліть до того, як вона була знищена. У центрі - дід Кала Ела, який повинен повернути честь своєї зганьбленої сім’ї і спробувати запобігти хаосу і катастрофу.


”Мозаїка” / Mosaic

Серіал знатного “оскарівця” Стівена Содерберга однозначно в топі-2018. На виході - щось зовсім інноваційне, інтерактивний серіал з деяким ризиком отримати брижі в очах.

Це - трилер, в якому глядачі зможуть самі вибирати, за допомогою мобільного додатку, з точки зору кого з персонажів спостерігати за тим, що відбувається. І впливати на сюжет. Тобто, по суті, у кожного користувача буде свій “ексклюзивний” варіант серіалу.

Все - “нелінійно і абсолютно унікально”. А в сюжет вплетені загадкове вбивство, змови, гранично ускладнені таємниці еліти-богеми, світ високого мистецтва і все таке інше.