Таємниці клітинної косметики

Клітинна косметика породжує безліч суперечок і обговорень. Багато хто вважає її високу ефективність лише приманкою і приводом встановити високі ціни. А хтось боїться, що вона викликає звикання. Спробуємо розібратися.

Насамперед зазначимо, що йдеться про косметичні продукти, основною діючою речовиною яких є ембріональні клітини людини або тварин. Подібну косметику ще називають плацентарною. Її призначення полягає в тому, щоб “розбудити” в шкірі приховані резерви, змусити її працювати злагоджено, як годинниковий механізм.

У клітинної косметики є маса переваг. Звичайні засоби, що містять в своєму складі рослинні добавки, можуть лише усунути наслідки процесів старіння. Плацентарна косметика, зокрема, продукція відомого швейцарського бренду Cellcosmet, яку тут https://cellcosmet.com.ua/contact-us можна придбати по найкращій в Україні вартості, здатна усунути саму причину зміни структури шкіри. Це відбувається тому, що компоненти тваринного походження “розмовляють” з нами на одній мові. У цьому полягає їх принципова відмінність від рослинних речовин. В результаті відмерлі при процесах старіння клітини поступово замінюються на здорові. Всі ці плюси, природно, позначаються на ціні: плацентарна косметика коштує в два-три рази дорожче звичайної.

Найчастіше при створенні цих препаратів використовують витяжку з овечої плаценти, чия будова найближча до людської. Вміст білка в ній більше 80%, жирів - менше 10%. При цьому вона багата амінокислотами, лецитином і містить багато різних вітамінів. Також використовуються клітинні екстракти різних органів і тканин телят і свиней.

Але останнім часом ембріональні клітини тварин використовуються все рідше. Зовсім недавно вчені з’ясували, що набагато ефективніше використовувати в клітинній косметиці ембріональні клітини риб.
Єдиним видом риб, чиї клітини підходять для використання в ембріональної косметиці, є лососеві. Їх ікра багата білками, а також вітамінами А, Е і D. З неї отримують живильний комплекс, який і лежить в основі всіх косметичних продуктів з екстрактом червоної ікри.

Косметика, до складу якої входять плацентарні клітини, найчастіше призначена для зрілої шкіри. Саме вона найбільше потребує відновлення. Користуватися нею можна після 30-40 років. Саме в цей період з’являються перші ознаки старіння. Зменшується число клітин, що відповідають за імунітет шкіри, а також волокон колагену і еластину, які надають пружність. Дефіцит цих та інших речовин робить шкіру беззахисною під впливом зовнішніх факторів. Клітинна косметика обіцяє вирішити ці проблеми і допомогти організму знову відчути себе молодим.

Але плацентарні засоби можуть застосовуватися і в більш юному віці. Кожна з представлених на ринку марок має і «юнацькі» лінії. Але підбирати їх можна тільки разом з косметологом або дерматологом.

Найпростіший метод клітинної терапії - плацентарні і плацентарно-колагенові маски. Вони якраз і призначені для домашнього догляду. Маски мають ефект ліфтингу і відмінно омолоджують шкіру. В результаті їх застосування розгладжуються зморшки, нормалізується жировий баланс. Вони допомагають видалити пігментні плями, сповільнюються процеси старіння. Словом, шкіра отримує інтенсивний комплексний догляд.

Зазвичай плацентарні маски продають у вигляді бавовняних серветок, просочених косметичним складом. Тому їх можна застосовувати 2-3 рази. Але варто пам’ятати одне правило. Оскільки маска є «живим» продуктом, після відкриття її необхідно зберігати в холодильнику - причому не тривалий час.

Звичайно, клітинну косметику можна застосовувати і у вигляді кремів, сироваток і бальзамів. Зберігати їх потрібно так само, як і маски.